"Cinci medalii de aur, o medalie de argint şi un total de 208 puncte clasează România pe cea mai bună poziţie din ultimii 24 de ani, fiind depăşită doar de China, Statele Unite ale Americii şi Coreea", a transmis Ministerul Educaţiei.
Lotul României a obținut șase medalii la Olimpiadă. David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea, toţi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică ''Tudor Vianu'' Bucureşti au obținut medalii de
Citește și: Descoperire incredibilă: timpul trece de cinci ori mai lent în acest punct din spațiu
Delegaţia din țara noastră a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi însoţită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, de Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educaţiei.
Performanța României la Olimpiada de Matematică din Japonia! Elevii s-au întors acasă cu 6 medalii
Povestea ploieșteanului Albert Vlădescu, inventator la 13 ani
Albert Vlădescu a luat Aurul la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, de la Timișoara.
Albert Vlădescu, o ploieștean de doar 13 ani a obținut Aurul la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, de la Timișoara.
O invenție realizată în atelierul bunicului, din comuna Filipeștii de Târg. O invenție pentru care juriul de la Timișoara i-a recomandat să solicite cerere de brevet de invenție înregistrată la OSIM.
Iar răspunsul băiatului a venit atât de natural și inocent: „mintea nu mi-o poate fura nimeni!”. Invitat în emisiunea ”Știi ce zic” de la DADA TV transmisă pe platforma Observatorul Prahovean, băiatul a vorbit despre pasiunea sa de a inventa, dar și despre cum s-a simțit acest premiu pentru el.
”Propulsorul ionic pe care l-am construit lucrează pe baza unui principiu al fizicii în care electronii se mișcă de la polul negativ la cel pozitiv. Și atunci când tensiunea este destul de mare creează plasmă care sparge atomii din jurul lui și lasă ca electronii să treacă de la cel negativ la cel pozitiv, care, în drumul lor spre cel pozitiv se ciocnesc de restul atomilor și îi propulsează în față”, a spus Albert.
Citește și: Povestea ploieșteanului Albert Vlădescu, inventator la 13 ani