Close sidebar
Close sidebar

Performanța României la Olimpiada de Matematică din Japonia! Elevii s-au întors acasă cu 6 medalii

Rezultate deosebite pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia. Lotul României a ocupat locul întâi în clasamentul ţărilor din Europa şi locul patru în clasamentul general, întrorcându-se acasă cu şase medalii, notează Agerpres.

Alexandra Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Cinci medalii de aur, o medalie de argint şi un total de 208 puncte clasează România pe cea mai bună poziţie din ultimii 24 de ani, fiind depăşită doar de China, Statele Unite ale Americii şi Coreea", a transmis Ministerul Educaţiei.

[Sursa foto: Ministerul Educației]

Lotul României a obținut șase medalii la Olimpiadă. David-Andrei Anghel, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea, toţi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică ''Tudor Vianu'' Bucureşti au obținut medalii de aur la concurs. Radu Lecoiu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti a obținut cea de-a șasea medalie, cea de argint.

[Sursa foto: Ministerul Educației]

Citește și: Descoperire incredibilă: timpul trece de cinci ori mai lent în acest punct din spațiu

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Delegaţia din țara noastră a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi însoţită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara, de Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti, şi de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educaţiei.

Performanța României la Olimpiada de Matematică din Japonia! Elevii s-au întors acasă cu 6 medalii

[Sursa foto: Ministerul Educației]

Povestea ploieșteanului Albert Vlădescu, inventator la 13 ani

Albert Vlădescu a luat Aurul la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, de la Timișoara.

Albert Vlădescu, o ploieștean de doar 13 ani a obținut Aurul la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, de la Timișoara. Din 307 participanți, persoane adulte, el, micul Mihai Albert Vlădescu, din Ploiești, a obținut locul I cu propulsorul ionic, potrivit Observatorul Prahova.

O invenție realizată în atelierul bunicului, din comuna Filipeștii de Târg. O invenție pentru care juriul de la Timișoara i-a recomandat să solicite cerere de brevet de invenție înregistrată la OSIM.

Citește și: Albert, micul ploieștean care a luat Aurul la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara: ”Mintea nu mi-o poate fura nimeni!”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Iar răspunsul băiatului a venit atât de natural și inocent: „mintea nu mi-o poate fura nimeni!”. Invitat în emisiunea ”Știi ce zic” de la DADA TV transmisă pe platforma Observatorul Prahovean, băiatul a vorbit despre pasiunea sa de a inventa, dar și despre cum s-a simțit acest premiu pentru el.

”Propulsorul ionic pe care l-am construit lucrează pe baza unui principiu al fizicii în care electronii se mișcă de la polul negativ la cel pozitiv. Și atunci când tensiunea este destul de mare creează plasmă care sparge atomii din jurul lui și lasă ca electronii să treacă de la cel negativ la cel pozitiv, care, în drumul lor spre cel pozitiv se ciocnesc de restul atomilor și îi propulsează în față”, a spus Albert.

Citește și: Povestea ploieșteanului Albert Vlădescu, inventator la 13 ani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI