Nicio măcar săptămână nu rezistat sistemele de avertizare montate pe DN1, între Brașov și Făgăraș. Insulele de calmare sunt obstacole construite cu borduri, pe mijlocul șoselei, pentru ca șoferii să încetinească la intrarea în localitate.

Stâlpii cu sistem de iluminare au fost montaţi în această zonă pe marginea insulei pentru calmarea traficului. Aceștia erau alimentaţi de la un sistem cu panou fotovoltaic, senzori de luminozitate si baterie. Asta este tot ce a rămas din tot sistemul: O ţeavă tăiată şi un ciot de cablu.

Citeste si: Elevii se îmbolnăvesc de Covid pe bandă rulantă. Câte școli și clase sunt închise

Șoferii precizează că iluminatul șoselei e vital pentru evitarea accidentelor

Sute de șoferii sunt revoltați din cauza incidentului. Aceștia sunt de părere că iluminatul șoselei e vital pentru evitarea accidentelor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

,, Vă daţi seama că n-au fost puse degeaba acolo, mă gândesc. Cel mai periculos e acum, noaptea. Că neavând autostrăzi, şi fiind doar naţionale, e mult mai periculos" declară revoltat un participant la trafic.

Citeste si: Un bărbat a fost atacat de un urs într-o zonă împădurită din județul Harghita. Victima a fost transportată la spital

Cât valorează pagubele produes de hoți

Costurile dotărilor la o astfel de insulă e de aproximativ șapte mii de lei. Două treimi din această sumă sunt valoarea echipamentelor furate. Patru zone au fost călcate de hoţi, paguba ridicându-se la peste 18 mii de lei.

,,Am apelat la participanții la trafic, daca reușesc, poate cineva a văzut ce s-a întâmplat, cine ar fi putut să fure aceste semnalizări, până la urma urmei", a afirmat Elekes Robert, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz, însă pentru un moment cei vinovați de sustragerea sistemelor de alimentare ale stâlpilor nu au fost identificaţi.

Citeste si: Numele unui cunoscut lanț de supermarket-uri din România este folosit de infractori pentru a-i lăsa pe oameni fără banii în conturi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si