Traficul rutier și feroviar a fost oprit vineri seară, după ce a fost sesizată scurgerea de gaze la trenul de marfă care se afla în gara Saligny Est, lângă Cernavodă. Acesta are în componență 38 de vagoane și este operat de compania privată GFR.

„Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsurile de protecție PSI”, au menționat pompierii.

Totodată zona a fost izolată pe aproximativ 400 de metri.

„A fost izolată zona pe aproximativ 400 de metri, traficul feroviar este oprit, iar curentul întrerupt”, a mai transmis ISU Dobrogea Constanța.

Pompieri

Pompierii au izolat zona în care se află trenul, lângă Cernavodă.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un copil de doi ani a murit carbonizat, într-un incendiu la Buzău

La scurt timp după ce s-a dat alerta, la fața locului au ajuns două autospeciale de stins incendii, două ambulanțe SMURD B2 și o autospecială CBRN (pentru riscuri Chimice, Biologice, Radiologice şi Nucleare), potrivit ISU Constanța.

Echipajul CBRN a înregistrat valori normale

Reparația va fi efectuată de o echipă a operatorului feroviar privat GFR, în timp ce pompierii asigură zona.

„Magistrala 800, localitatea Saligny, județul Constanța, în gara Saligny Est, un tren format dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, ce transportă gaz butan, prezintă scurgeri pe la o vană de alimentare a ultimului vagon. Atât circulația feroviară, cât și cea rutieră de pe DN 22C au fost oprite până la remedierea problemei de către echipaje de specialitate solicitate la fața locului”, a declarat InfoTrafic.

Citește și: Explozia de la Crevedia. Două dintre victimele tratate în Italia se întorc în țară. Ce se întâmplă cu secțiile de mari arși din România? Anunțul ministrului Sănătății

În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale, potrivit ISU Constanța.

Un alt pericol de explozie a avut loc în luna octombrie

Pe data de 28 octombrie a mai fost o alertă în Constanța. Un incendiu puternic a izbucnit la zeci de vagoane încărcate cu sulf. Din fericire focul a fost stins la timp, nimeni nefiind rănit.

Pompieri

Pompierii au intervenit în Constanța pentru stingerea unui incendiu puternic.

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: Incendiu pe Valea Doftanei: Focul a cuprins peste 12.000 de metri pătraţi, în zona Barajului Paltinu

”A intervenit Detașamentul Palas cu 2 ASAS si Detașamentul Fripis cu 1 ASAS. Trenul este cu 39 de vagoane, încărcat cu sulf. Locomotiva a fost decuplată de restul garniturii de tren. Incendiul a fost lichidat”,  a transmis ISU Dobrogea la acea vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si