Grecia este una dintre țările pe care românii le preferă pentru concedii, astfel că an de an mii de oameni aleg să se relaxeze și să se distreze aici.

Totuși, turiștii trebuie să fie foarte atenți. Sâmbătă, pe 29 iunie 2024, urmează să fie înregistrate foarte ridicate în anumite zone din Grecia, informează Serviciului Naţional de Meteorologie, ceea ce va face ca un risc foarte mare de producere a incendiilor să existe în: Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) şi Egeea de Sud (insulele Ciclade,

insulele Dodecaneze), potrivit ministerului grec al Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice, atenționează MAE.

Citește și: VIDEO Trei state din Europa recunosc Palestina! Acest lucru a stârnit nemulțumirea Tel Avivului

incendii grecia, avertisment MAE

MAE, avertisment de călătorie pentru Grecia.

[Sursa foto: gds.ro]

MAE, avertisment de călătorie pentru români

MAE le recomandă cetăţenilor români aflaţi în Republica Elenă să consulte pagina de internet a Ministerului Protecţiei Civile şi al Crizelor Climatice, care conţine informaţii oficiale despre incendiile de vegetaţie, un ghid de autoprotecţie împotriva incendiilor, precum şi hărţi zilnice de prognoză a incendiilor: https://civilprotection.gov.gr/xartis.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Totodată, cetăţenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicaţia digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă şi în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) şi Consulatului General al României la Salonic (+302310340088).

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena (+306978996222) şi Consulatului General al României la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi https://salonic.mae.ro.

Citește și: VIDEO- Haos pe aeroporturile din Marea Britanie. O eroare la serviciul online de control al pașapoartelor a blocat mii de pasageri din toată țara

incendii grecia, avertisment MAE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si