Hidrologii I.N.H.G.A au emis o avertizare de cod galben pentru Crasna, Crişul Alb, Bega Veche, Timiş, Bârzava și Moraviţa.

Nivelurile râurilor au depășit cotele de apărare

Acesta este valabil 24 de ore, respectiv începând de astăzi, 1 martie, la ora 12:00, până mâine, la aceeaşi oră. În intervalul precizat, nivelurile râurilor se vor menţine peste cotele de apărare, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amont ”,

a transmis I.N.H.G.A.

Citește și: Mai multe localități din Harghita au rămas în beznă în urma unei furtuni violente

Hidrologii au menționat faptul că au fost depășite cotele de apărare pentru Crasna – Domăneşti, judeţul Satu Mare, Crasna – Berveni, judeţul Satu Mare, Timiş – Grăniceri, judeţul Timiş şi Bârzava – Partoş, judeţul Timiş.

Cod roșu de inundații în Timiș. Zeci de școlari au fost evacuați

”În urma precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele 3 zile pe întreg spaţiul hidrografic Banat şi căzute peste stratul de zăpadă deja existent, s-au produs creşteri de debite şi niveluri pe toate cursurile de apă, cu depăşiri ale cotelor de apărare. În această dimineaţă, a fost emis un cod roşu de inundaţii pe râul Bega, la staţia hidrometrică Făget”, anunţă Administraţia ”Apele Române” Banat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- UPDATE: Cod roșu de inundații în Timiș. Zeci de școlari au fost evacuați

65 de şcolari, preşcolari şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Răchita au fost evacuați.

Localitățile Făget și Lugoj din județul Timiș sunt în pericol de inundație după emiterea unui cod roșu de inundații pe Bega.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si