Potrivit meteorologilor, in urmatorul interval de timp vremea se va raci accentuat fata de ultimele 48 ore.

"Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Local cantitatile de precipitatii vor depasi 10 litri pe metru patrat, izolat 15 litri pe metru patrat in Bucegi", anunta meteorologii.

Potrivit acestora, din cauza frigului si a precipitatiilor, "stratul de zapada va creste cu 10- 20 de centimetri".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Intensificarile de vant din cursul noptii vor duce la formarea crustelor de vant, cu precadere pe creste, iar in zonele adapostite zapada va fi acumulata. in aceste conditii, se va mentine riscul declansarilor avalanselor pe pantele inclinate, mai ales in conditii de supraincarcari", mai spun meteorologii.

Potrivit acestora, riscul producerii avalanselor este de trei pe o scara de la unu la cinci, fiind ”risc insemnat”. La altitudini mai mici, riscul producerii de avalanse este redus.

Potrivit specialistilor, in ultimele zile, din cauza caldurii excesive pentru aceasta perioada, grosimea stratului de zapada a scazut in intreaga zona, 3- 6 centimetri.

Stratul de zapada masoara, totusi, 99 centimetri la Balea-Lac, 92 centimetri la Varful Omu, 5 centimetri la Sinaia, 3 centimetri la Predeal si 2 centimetri la Fundata.

Avertizarea meteorologilor este valabila de sambata de la ora 20.00, pana duminica la aceeasi ora. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si