Revista a analizat compozitia a 12 branduri de scutece, iar testele au aratat ca in zece dintre acestea exista reziduuri „potential toxice”, relateaza Le Figaro.

Autorii studiului sustin ca scutecele contin reziduuri de pesticide, dioxide, hidrocarburi aromatice si urme de compusi organici volatili. Totodata, in compozitia acestora a fost gasit si gilfosat, erbicid cladificat recent de catre Centrul International de Cercetare a cancerului ca fiind cancerigen:  „Prezenta substantelor cu carcater toxic pe astfel de produse este inacceptabila”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Revista franceza considera ca e necesar ca Institutul National al Consumatorilor sa stabileasca reglementari mai dure si controale mai stricte pentru siguranta bebelusilor, dar si o mai buna informare: „Etichetarea materiilor prime si a compozitilor folosite trebuie sa fie obligatorie”, mai sustine revista.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si