Pericol în produsele lactate! Reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Județene, precum și cea a Municipiului București au efectuat 996 de controale, în perioada 16 – 29 martie 2024, informează Antena 3 CNN.

Ce nereguli au fost descoperite și ce amenzi au fost aplicate?

Rezultatele sunt dezastruoase! Printre nereguli se numără: nerespectarea normelor sanitare veterinare privind ambalarea, etichetarea și depozitarea; purtarea echipamentelor de protecție sanitară incomplete de către personalul ce manipulează produse alimentare și utilizarea mijloacelor de transport neautorizate sanitar veterinar.

”În intervalul 16 – 29 martie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus continuarea controalelor pentru verificarea autenticității și a parametrilor de calitate ai unor produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate comercializate pe piața din România(...) Cu ocazia acestor controale au fost verificate și loturile de produse alimentare obținute prin procesarea laptelui și/sau a unor produse lactate provenite din state membre UE/țări terțe, care au fost reambalate în unități din România, autorizate sanitar veterinar pentru desfășurarea activității de reambalare, modul de marcare și etichetare”, a anunțat instituția.

Pericol produse lactate

Imagine reprezentativă pentru produsele lactate.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: A aruncat bani din elicopter pentru a-i face fericiți pe oamenii de pe o plajă. Ce riscă femeia după haosul creat în Sao Paolo?

Așadar, în urma neregulilor descoperite, reprezentații ANSVSA a aplicat 101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 703.200 de lei. Totodată, au fost emise 4 ordonanțe de suspendare a activității, 2 ordonanțe de interzicere a activității și s-a dispus măsura de reținere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 14.443

de kg de produse lactate. 

Ce conține laptele vândut în România?

Pentru că au dorit să afle și ce conținut are laptele vândut în magazinele din România, inspectorii au recoltat 148 de probe din lactate și produse lactate în vederea efectuării analizelor de laborator, mai informează sursa citată mai sus.

Pericol produse lactate

Imagine reprezentativă pentru produsele lactate.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: O femeie a murit după ce a folosit un unguent din Vietnam care conținea plumb. Atenție la acest produs!

Și în acest caz rezultatele au fost șocante, deoarece exista un procent mai mic de grăsime față de cel declarat, un procent de cloruri/sare mai mare față de cel declarat, un procent de substanță uscată mai mic față de cel declarat, un procent de proteină mai mic, dar și mai multe neconcordanțe privind specia de la care provine laptele și ceea ce era trecut pe etichete.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si