Close sidebar
Close sidebar

Pericolul la care se expun zilnic sute de mii de români! Iată ce există în aerul pe care îl inhalăm la metrou

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sase sute de mii de oameni circula zilnic cu metroul in Bucuresti. Ce nu stiu multi este ca aerul depaseste cu mult limita admisa a noxelor. Dioxid de carbon si particule in suspensie  se dezvolta in subteran, iar noi le inhalam. Datele alarmante fac din Romania o tara cu peste 11 mii de locuitori diagnosticati anual cu cancer pulmonar.

Rezultatele testelor sunt ingrijoratoare.  Aerul pe care il respiram la metrou este de 10 ori mai nociv decat cel din cea mai aglomerata intersectie din capitala. Potrivit legii care reglementeaza calitatea aerului, limita maxima de particule in suspensie trebuie sa fie de cel mult 50 de micrograme pe metru cub. Pe magistrala 2, valorile depasesc 500 de micrograme pe metru cub.

"Respiram de 15-20 ori pe minut si de 8 miliarde de ori pe an.

Cu fiecare inspiratie, ne umplem plamanii cu tot ceea ce exista in aer. Atat la suprafata cat mai ales in subteran, unde exista o concentratie mare de dioxid de carbon si un prag cu mult depasit al particulelor in suspensie, adica foarte mult praf. Cee ace in timp poate genera cancerul si boli pulmonare.", Andreea Gurban, reporter Ştirile Kanal D.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Medicii atrag atentia asupra primelor simptome la care trebuie sa fim atenti in prevenirea afectiunilor grave sau a celor miocardice.

"Primele semne apar, de obicei, sub formei unei tuse, cu respiratie mai grea, haraiala in piept si bineinteles sufocare care insoteste prezenta acestor toxici mai mare decat in mod normal.

Este un aer cu o circulatie mult mai redusa si improspatarea aerului din subteran este mult mai dificila, chiar daca ventialatia exista dar nu intotdeauna face fata si sunt pulberi care se degaja din zona de transport, din folosirea trenurilor de metrou.", a declarat Florin Mihaltan, medic primar pneumolog Institutul "Marius Nasta".

Contactat de echipa noastra, Metrorex a declarat ca ultimele evaluari au aratat ca activitatea se desfasoara in domeniul riscului acceptabil, fara insa a fi posibila eliminarea lui.

Totusi, compania mai spune ca s-au modernizat instalatiile de ventilatie pe tronsonul Petrache Poenaru- Timpuri Noi. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI