Falia San Andreas este o falie situata intre placile Pacificului si cea Nord Americana, avand o lungime de 1300 km, de-a lungul coastei statului California. Oamenii de stiinta sunt ingrijorati de activitatea tectonica observata in ultimii ani in zona acestei falii. Ei sunt convinsi ca un cutremur devastator este iminent in aceasta regiune, potrivit yoda.ro.

Conform geologilor americani, riscul unui cutremur devastator in California este foarte mare.

Falia San Andreas nu a mai produs niciun cutremur puternic in ultimii 159 de ani, iar asta inseama ca in scoarta terestra s-a acumulat o mare cantitate de energie, care va fi eliberata in curand, scrie publicatia Forbes, citata de dcnews.ro.
Falia San Andreas, care se afla sub aceasta regiune, s-a deplasat in aceasta perioada cu aproximativ 8 metri. Calculele expertilor indica acumularea unei mari tensiuni tectonice, care poate produce oricand un cutremur cu magnitudinea 8 pe Scara Richter, ce ar provoca uriase distrugeri in intreaga zona, dar mai ales in Los Angeles si San Francisco.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si