Close sidebar
Close sidebar

Pericolul unui război nuclear, în spatele acordării Premiului Nobel pentru Pace 2024

Premiul Nobel pentru Pace 2024 fost acordat unei organizații japoneze care militează împotriva armelor nucleare. Într-un context al amenințărilor în creștere cu folosirea armelor nucleare, acest premiu Nobel este semnalul că omenirea nu trebuie "să se joace cu focul". 

Sorin Negru,

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat organizației japoneze Nihon Hidankyo

[Sursa foto: Al Jazeera]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat organizației japoneze  Nihon Hidankyo, a anunțat președintele Comitetului Nobel norvegian într-o conferință de presă la Oslo.

"Armele nucleare pot fi folosite de teroriști"

Co-președintele Nihon Hidankyo, Toshiyuki Mimaki, a organizat vineri o conferință de presă la Tokyo. El spune că ideea că armele nucleare aduc pacea este o eroare.

„S-a spus că, din cauza armelor nucleare, lumea menține pacea. Dar armele nucleare pot fi folosite de terorişti”, le-a declarat Toshiyuki Mimaki reporterilor, potrivit AlJazeera.com.

Citeste si: Câți bani va primi Simona Halep de la ITIA după reducerea suspendării. TAS a publicat motivarea deciziei după șapte luni de la anunțarea ei- kanald.ro

Citeste si: Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”- wowbiz.ro

Citeste si: Piciorul unui alpinist dispărut acum 100 de ani a fost găsit pe Everest. Povestea misterioasă a unei expediții cu final tragic- antena3.ro

„De exemplu, dacă Rusia le folosește împotriva Ucrainei, Israelul împotriva Gazei, nu se va termina aici. Politicienii ar trebui să știe aceste lucruri.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI