Close sidebar
Close sidebar

Pericolul utilizării tratamentului cu antibiotice în Covid-19, fără suprainfecție bacteriană: “Este o practică ce poate fi încadrată ca malpraxis!”

La doi ani de la începutul pandemiei, cercetătorii, epidemiologii, virusologii și medicii din prima linie strâng informații în privința tratamentului Covid-19.

Alexandra Bercea,

Pericolul utilizării tratamentului cu antibiotice în Covid-19, fără suprainfecție bacteriană: “Este o practică ce poate fi încadrată ca malpraxis!”

[Sursa foto: Facebook-Beatrice Mahler]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma apelului la numărul de urgență 112, unii bolnavii de COVID aflați în ambulatoriu sunt sfătuiți să ia antibioticul Azitromicina. Mai mult de atât, părinții sunt sfătuiți să dea minorilor aflați în izolare Azitromicina.

Aceste lucruri sunt opuse cu mesajele transmise de către specialiști, care au subliniat faptul că utilizarea Azitromicinei nu este benefică decât în anumite situații.

Citeste si: Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) are nevoie de mai mult timp pentru a analiza administrarea vaccinului Moderna la adolescenții de 12-17 ani

Care este opinia medicului Beatrice Mahler 

Pentru a trata infecția cu COVID, indiferent de tulpină,  dr. Beatrice Mahler a evidențiat anumite aspecte care ar trebui să pună pe gânduri doctorii care recomandă medicamentul fără o evaluare realizată înainte.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Utilizarea tratamentului cu antibiotice în CCOVID-19, fără suprainfecție bacteriană, contravine în acest moment recomandărilor naționale și internaționale de tratament al bolii și este, din punctul meu de vedere, o practică ce poate fi încadrată în categoria actelor de malpraxis.

Pentru medici, respectarea protocoalelor de tratament reprezintă o obligație, pentru că protocolul are ca fundament ultimele date științifice care recomandă o anume terapie”, a declarat Beatrice Mahler.

“Suprainfecția bacteriană presupune investigații suplimentare de laborator''

În privința diagnosticării a unei suprainfecții bacteriene, medicul spune că sunt necesare investigațiile suplimentare la laborator.

“Suprainfecția bacteriană presupune investigații suplimentare de laborator, cum ar fi cultivarea sputei, dacă vorbim de o pneumonie bacteriană”.

“Utilizarea antibioticelor produce pe termen scurt o alterare a florei normale a organismului, cu riscul apariției unor suprainfecții date de ciuperci (exemplu – candidoze) sau infecții cu Clostridium dificile (diareea după antibiotic), complicații extrem de greu de tratat. Pe termen lung, antibioticul duce la creșterea rezistenței organismului la antibiotic, astfel încât există riscul ca, în viitor, organismul să nu se vindece după o infecție aparent banală”, a declarat medicul Beatrice Mahler.

Citeste si: Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Este extrem de dur să vezi oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea apă”

Sursa: Gândul.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI