Perlele de la Evaluarea Națională au început deja să fie analizate de către profesorii din comisie. Cele mai mari greșeli comise de elevi anul acesta, la Evaluarea Națională au fost legate de exprimare, gramatică, dar și atenția la detaliile din textele citate.

Cele mai tari gafe făcute de elevii claselor a VIII-a la Evaluarea Națională 2022

Profesorii care au început să corecteze lucrările de la Evaluarea Națională 2022, menționează că elevii nu au citit cu atenție cerințele. Așadar,

aceștia au scris răspunsurile greșite și care nu se regăseau în fragmentele citate.

Însă, această neatenție îi va costa scump pe elevii de care au susținut Evaluarea Națională, deoarece punctajul de anul acesta va fi mai mic.

După ce au susținut probele de la Evaluarea Națională, elevii unei școli din Huși au afirmat că examenele nu au fost dificile, însă profesorii susțin că unele subiecte au fost tratate cu superficialitate. Mai ales, exercițiile de tip grilă și cele de tip „adevărat sau fals”, care ar fi trebui să îi ajute pe cei care au terminat clasa a VIII-a să obțină note mari, însă, faptul că nu s-au concentrat destul asupra subiectelor, îi va afecta la punctajul final.

Citeste si: Reacția lui Sorin Cîmpeanu la apariţia pe piaţă a subiectelor la română înainte de a le da instituţia

„La textele pe care le-am corectat eu am găsit, de exemplu, cuvintele „colaci” și „bumbac”, extrase dintr-o înșiruire de obiecte dintr-o magazie, însă erau greșit selectate. Exact aceste obiecte nu se găseau în magazia aceea, ci era vorba despre „cabluri de oțel făcute colaci” și „ulei de in”. Răspunsul corect era „cabluri” și „ulei”, dar s-a grăbit… Și a pierdut 2 puncte din neatenție”,
a menționat o profesoară din Huși, arată cancan.ro.

Un alt subiect care se pare că i-a pus în dificultate pe viitorii liceeni, este cel în care fiecare trebuia să motiveze dacă este plictisitor să viziteze un loc de mai multe ori. Astfel, unul dintre elevi a decis că nu are rost să-și argumenteze răspunsul în 100 de cuvinte, așa că a răspuns doar cu această frază:  „Nu e plictisitor, fiecare se duce unde vrea”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Evaluare Naţională 2022. Elevii susţin astăzi proba la Limba maternă

Însă, ce le-a atras cel mai tare atenția profesorilor corectori, în lucrările de la Evaluarea Națională au fost exprimările de tipul „f fain” și „pt”. Acest lucru denotă că elevii s-au obișnuit să folosească prescurtări în limbajul de zi cu zi și nu au mai recurs la modalitatea de exprimare în cadrul unui examen.

Povestea emoționantă a unei tinere a impresionat profesorii corectori

Una dintre elevele de clasa a VIII-a din județul Buzău a impresionat profesorii care i-au corectat lucrarea, cu povestea sa emoționantă relatată la subiectul al treilea.

La subiectul trei, unde trebuia să realizeze o compunere, eleva a vorbit despre vacanța de vară și despre cum mama sa îi crește pe ea și pe ceilalți doi frați ai săi. Astfel pentru exprimarea impecabilă și gramatica pe care a folosit-o corect, eleva a primit nota 9,50.

„Pot să spun că cea mai mare notă pusă de mine a fost 9,50 la un elev care m-a impresionat. La compunere, de exemplu, a povestit cu o exprimare deosebit de frumoasă și corectă faptul că vacanța pentru el înseamnă „acasă”, întrucât mama, singură care întreține familia, are de crescut trei copii. Nu povestea lui a contat, ci faptul că se vedea că e un copil care nu a făcut opt ani de scoală degeaba”, a declarat o profesoară din zona Huși, care, alături de alți colegi, au corectat lucrările copiilor din județul Buzău.

Citeste si: Evaluarea Națională 2022 Matematică. Ce subiecte au picat la proba de azi. Baremele au fost anunțate pe EDU.RO

Cele mai tari perle ale elevilor la Evaluarea Națională din ultimii ani

„Traian Vuia a proiectat un automobil..“gen” de zburat”, „Traian Vuia s-a născut în județul de azi Traian Vuia”  și  „A rămas fără bani de facultate și se împiedica de piedici ca să-și facă avion de zbor”, au scris elevii la Evaluarea Națională în 2020.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Elevii au avut mari probleme și cu gramatica anul trecut la Evaluarea Națională. Ei au făcut gafe memorabile:   „Cuvântul “balconaș” s-a format dintr-un balcon, prin metoda constrângerii”  sau  „Rolul cratimei din “să urce-n pod” e să se urce în pod”, au scris copiii în lucrare.

O altă perlă a fost scrisă de un tânăr care din textul la prima vedere a înțeles mult mai mult decât a vrut să comunice autorul:  “Mama inconștientă își lasă copilul să se suie în pod, chiar dacă poate să cadă în cap!”

Citeste si: Barem Matematică Evaluarea Națională 2022 EDU.RO. Cum se va calcula nota finală? Câte puncte se acordă pentru fiecare subiect

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si