Perseidele 2022. Ploaia de meteoriți Perseide are loc în fiecare an între 23 iulie și 22 august. Fenomenul atinge apogeul între 11 august, la miezul nopții, și 13 august, în zorii zilei.

Ce sunt Perseidele?

Perseidele reprezintă o ploaie de meteori, care apare atunci când Pământul trece prin fluxul de resturi provenite din coada unei comete. Meteorii sunt denumiți stele căzătoare, deși ei nu au nimic de-a face cu stelele, conform ziare.com.

Meteorul tipic rezultă dintr-o particulă, care are dimensiunea unui fir de nisip, care se vaporizează în atmosfera Pământului, intrând cu o viteză uimitoare de 215.650 de kilometri pe oră.

Orice obiect mai mare decât un strugure va produce o minge de foc, care de multe ori este însoțit de o strălucire persistentă, cunoscută sub numele de tren de meteori.

Unde trebuie să mergi pentru a vedea Perseidele?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Ploaia de meteori a Perseidelor este mai vizibilă odată cu căderea nopții. Meteorologii sugerează evitarea poluării luminoase din jurul locului de observație.

Este recomandat să se găsească zone mai puțin locuibile, în mediul rural, într-un parc, pe munte. Alegeți un spațiu întunecat, departe de luminile orașului.

Cum se observă Perseidele

Pentru a putea observa Perseide nu aveți nevoie de un instrument astronomic, de tip telescop.

Vă trebuie doar o pătură sau ceva pe care să stati întins.

Pentru a vedea cât mai mulți meteori, trebuie să priviti cerul cel puțin o oră, conform Observatorului astronomic de la București.

Ce alte ploi de stele pot fi urmărite în 2022

Lyridele: 21-22 aprilie
Eta Aquariids: 4-5 mai
Acvariidele delta sudice: 29-30 iulie
Alfa Capricornidele: 30-31 iulie
Perseidele: 11-12 august
Orionidele: 20-21 octombrie
Tauridele sudice: 4-5 noiembrie
Tauridele nordice: 11-12 noiembrie
Leonidele: 17-18 noiembrie
Geminidele: 13-14 decembrie
Ursidele: 21-22 decembrie.

Citeste si: Ploaie de stele mai 2021. Când are loc fenomenul și cum poți să vezi stelele căzătoare

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si