Perseidele 2023: Acest fenomen spectaculos are loc în momentul în care Pământul traversează un flux de resturi provenite din coada unei comete. 

Așteptatul fenomen va avea loc în noaptea de 12 spre 13 august 2023.

Când vom putea vedea ploaia de stele

Acest fenomen spectaculos are loc în fiecare an în perioada 17 iulie-24 august. Ploaia de stele va atinge nivelul maxim în noaptea de 12 spre 13 august.

Citește și: VIDEO- Un meteorit a luminat cerul României și a pus în alertă salvamontiștii din Gorj

Citește și: VIDEO- Un meteorit a pus în alertă salvamontiștii din Hunedoara și Gorj

Ploaia de meteoriți din acest an este una extrem de așteptată, cu aproximativ 60 de meteoriți pe oră.

Numită și ”ploaia de stele”, perseidele sunt compuși din particule desprinse de cometa Swift-Tuttle. Cometa are o lungime de 26 de kilometri, iar aceasta intră și iese periodic din Sistemul Solar.

perseide

Perseidele 2023

[Sursa foto: PixaBay]

Cometa se va apropia cel mai mult de Pământ în anul 2126, potrivit oamenilor de știință de la NASA.

Citește și: FOTO: O explozie de energie solară a creat lumini astrale spectaculoase pe cerul Noii Zeelande

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ploaia de meteoriți va putea fi privită la apogeul maxim în noaptea de 13 august, când luna va fi luminată în proporție de 7%.

Locuitorii din emisfera nordică vor avea parte de o priveliște magică chiar înainte de răsărit.

Cum poți privi perseidele

Pentru a fi martorul acestui minunat eveniment astral nu ai nevoie de un echipament special, perseidele pot fi priviți cu ochiul liber din zonele întunecate ale orașelor.

Citește și: Nunta cosmică 2023, momentul astrologic din aceste zile. Cum poți să profiți de el

Aceste particule minuscule din cometă aprind aerul în momentul în care intră în atmosferă.

Evenimentul va fi vizibil începând cu miezul nopții, însă pentru a surprinde cât mai multe stele căzătoare, cerul trebuie privit cel puțin o oră.

Denumirea vine din limba latină, ”Perseus”, numele eroului mitologic grec Perseu, acestea îndreptându-se spre direcția constelației Perseu.

Un meteor tipic Perseid se mișcă la 133.200 mph (214.365 km/h) când intră în atmosfera Pământului. Majoritatea Perseidelor sunt mici, de dimensiunea unui grăunte de nisip.

Citește și: Mercur iese din retrograd și continuă mersul direct în Capricorn. Cum va fi perioada următoare pentru fiecare zodie

Fazele lunii august 2023: Când este Lună Plină şi Luna Nouă?

Luna Plină pentru luna august va avea loc chiar la începutul acesteia, mai exact pe data de 1. Luna Nouă va avea loc mai târziu, miercuri, pe data de 16 august. 

Luna apare pe cer sub forme diferite, în funcție de „faza” sa, de la Lună Nouă la Lună Plină, prin lunile „în creștere” și „în descreștere”, în funcție de pozițiile relative ale Soarelui, Pământului și Lunii. 

Citește și: Zile libere august 2023. De câte zile libere se vor bucura angajații din România în ultima lună de vară?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

 Dacă Luna se află pe partea opusă a Pământului față de Soare, atunci cea mai apropiată parte a lunii va fi luminată.  

    1. „Luna Sturion” sau „Luna Plină a Sturionului” este Luna Plină de pe data de 1 august, iar această denumire este dată după peștii abundenți din lacuri, adunați în zilele călduroase de vară.  

    2. Ultimul Pătrar: 8 august 2023. 

    3. Luna Nouă: 15 august 2023. 

    4. Primul Pătrat: 23 august 2023. 

    5. Luna Plină sau Luna Albastră: 30 august 2023.

Durata unei faze lunare complete, de la lună plină până la lună nouă, se realizează în aproximativ 29 de zile și 12 ore.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si