Bărbații şi femeile au primit între 21 şi 39 de lovituri de bici fiecare. Numărul maxim pe care îl poate primi o persoană este de 39, a declarat un alt oficial taliban.
Citește și: Un taximetrist român a țepuit o clientă cu suma de 55.000 de euro
Omar Mansoor Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor pentru regiunea Logar din estul Afganistanului, unde au avut loc biciuirile, a declarat că toate cele trei femei au fost eliberate după ce au fost pedepsite, dar unii dintre bărbaţi au mers la închisoare.
Citește și: Un bărbat a ajuns în comă la un spital din Timișoara după ce a fost împins și s-a lovit la cap
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Este a doua oară într-o lună când gruparea islamistă care a preluat anul trecut puterea la Kabul procedează la biciuiri în public, ceea ce semnalează o întoarcere la practicile dure din timpul guvernării anterioare a talibanilor, din anii 1990.
Alți 19 oameni au fost pedepsiți în mod similar
Săptămâna trecută, 19 persoane au fost pedepsite în mod similar în provincia Takhar din nordul Afganistanului.
Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor săptămâna trecută să aplice pedepse mai aspre pentru anumite infracțiuni, în conformitate cu interpretarea strictă a legii islamice Sharia. Această interpretare a legii islamice include execuții publice, amputări publice de membre şi lapidări. Ordinul liderului suprem este cel mai recent semn că talibanii adoptă o poziție mai dură în ceea ce privește drepturile şi libertățile, deşi au promis că vor guverna cu mai multă moderație atunci când au preluat puterea, anul trecut, notează BBC.
Citește și: O altfel de nemurire: Povestea omului care va trăi 1.000 de ani
În timpul guvernării lor din 1996-2001, talibanii aplicau în mod regulat pedepse în public, inclusiv biciuiri şi execuții pe stadionul național din Kabul.
Guvernul a promis, de asemenea, că nu va repeta represiunea brutală a femeilor; dar de la revenirea grupării la putere, libertățile femeilor au fost grav limitate, iar mai multe femei au fost bătute pentru că şi-au cerut drepturile.
Citește și: Cine este bărbatul care a fost găsit mort în fața blocului în care locuia, în Tulcea