Close sidebar
Close sidebar

Alertă la una dintre cele mai aglomerate stații de metrou. Peste 20 de oameni au fost intoxicați cu fum

Un scurtcircuit pe linia 7 a metroului din Mexico City i-a băgat în panică pe oameni. În jur de 20 de persoane sunt intoxicate cu fum. Autoritățile au intervenit de urgență.

Georgiana Balaban,

Panică la o stație de metrou din Mexico City.

[Sursa foto: Presa străină]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fumul de la stația Barranca del Muerto a provocat evacuarea a peste 60 de utilizatori. Cei afectaţi au fost deja trataţi de autoritățile sanitare. Fumul provocat de un scurtcircuit la staţia Barranca del Muerto de pe linia 7 a metroului din Mexico City a provocat intoxicarea a peste 20 de persoane, potrivit autorităţilor, citate de El Pais.

Citește și: VIDEO- Alte curse anulate: pasagerii români care trebuiau să plece din Munchen la Cluj, s-au confruntat cu zborurile anulate sau amânate

Numărul de persoane afectate a fost variabil până în prezent. Protecţia Civilă a estimat numărul persoanelor intoxicate la 30, dintre care 15 au fost transportate la spital. La rândul său, primăriţa din Álvaro Obregón, Lía Limón, a precizat că numărul persoanelor afectate de fum este de 24.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Mexic- Arabia Saudită 2-1

După incident, peste 60 de utilizatori au fost evacuaţi din staţie. Niciunul dintre ei nu este în stare gravă. Limón a precizat într-un mesaj pe reţelele sale că incendiul a fost provocat de o explozie în urma unui scurtcircuit la ultimul vagon al metroului. El a spus că sistemul de transport public are nevoie de mai multă finanţare.

"Garda Naţională nu este de folos aici. Este nevoie de resurse pentru a întreţine metroul", a criticat primarul, în legătură cu desfăşurarea autorităţii de apărare în aceste facilităţi. Cu toate acestea, directorul general al Sistema de Transporte Colectivo, Guillermo Calderón, a dat vina pentru incident pe calea ferată, nu pe unul dintre trenuri.

Ce au anunțat autoritățile

Procuratura Capitalei a deschis deja o anchetă în cazul incidentului care, din nou, a afectat funcţionarea normală a sistemului de transport.

În ultimele săptămâni, metroul din Ciudad de Mexico a fost implicat într-o controversă în urma accidentului din 7 ianuarie de pe linia 3 a metroului din Ciudad de Mexico, în urma căruia un student de 18 ani a murit şi 106 persoane au fost rănite. Doar câteva zile mai târziu, un incendiu într-un alt vagon de pe aceeaşi linie a dus la o evacuare în staţia La Raza.

Citește și: Atac armat în Mexic: Cel puţin 18 persoane au fost ucise

Şefa guvernului, Claudia Sheinbaum, a reacţionat la aceste incidente punând pe mâna Parchetului "cazurile atipice" care apar de câteva luni în serviciile de metrou, considerând că problemele ar putea fi provocate, ca o formă de sabotaj. Luni, Sheinbaum a repetat expresia: "Metroul mă informează că este o situaţie atipică la cablurile de înaltă tensiune". Ca măsură de precauţie şi pentru a evita noi cazuri, Sheinbaum a anunţat mobilizarea a 6.060 de agenţi ai Gărzii Naţionale în instalaţii, care din 12 ianuarie au fost desfăşuraţi în diferite staţii din reţeaua de metrou.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: SUA: Zeci de morți în urma furtunii de iarnă din ziua de Crăciun!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI