Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că aproape 120.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 82.000 cu prima doză. Totodată, a fost înregistrată o reacţie de şoc anafilactic, la o femeie de 42 de ani, vaccinată cu prima doză de ser Pfizer la un centru din Arad. Ea şi-a revenit ulterior şi a refuzat să fie transportată la spital.

Citeste si: Novavax a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie

Vaccinarea Sars-Cov-2 în România

Potrivit CNCAV, 119.807 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 82.174 au primit prima doză de vaccin sau doza unică de la Johnson & Johnson. Alte 23.181 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.

Citeste si: Focar de COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. În total 12 persoane au fost confirmate pozitiv.

În acelaşi interval, au fost raportate 74 de reacţi adverse: câte 35 la vaccinurile Pfizer şi Johnson & Johnson şi 4 la Moderna. Alte 146 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

persoane vaccinate sars cov 2

Vaccinarea românilor împotriva temutului virus.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi organizate maratoane de vaccinare în fiecare weekend în Capitală

De asemenea, a fost raportat un şoc anafilactic, de către un centru de vaccinare din Arad, la o femeie de 42 de ani, vaccinată în 28 octombrie cu prima doză de Comirnaty (Pfizer).

Simptomatologia (edem glotic) a apărut la 3 minute de la vaccinare, s-au aplicat procedurile medicale standard şi a fost solicitată o ambulanţă. Pacienta şi-a revenit şi a refuzat să meargă la spital. Persoana este cunoscută cu HTA şi diabet zaharat.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu numărul cazurilor de COVID-19 în perioada sărbătorilor de iarnă?! Epidemiologul Octavian Jurma vine cu explicații

Numărul total al persoanelor vaccinate este de 6.905.744, din care 6.230.467 cu schema completă. Până în prezent, 833.784 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si