"(...) Vom aloca suma de 200 de milioane de lei, suma care ar putea fi modificata, autoritatilor administratiei locale pentru a asigura fondurile necesare sustinerii sistemului de protectie a copilului si centrelor de asistenta sociala a persoanelor cu handicap. De asemenea, toate persoanele cu grad de handicap grav, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15 la suta la salariul de baza pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru.

Este vorba despre persoanele care detin un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, mintal, psihic, SIDA sau boli grave. Este o decizie prin care vrem sa asiguram egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilitati in ceea ce priveste exercitarea dreptului la munca", a declarat premierul Viorica Dancila, joi, la inceputul sedintei de Guvern.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, potrivit hotararii aflate pe masa Executivului, persoanele care detin un certificatul de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip, vor beneficia pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru, de un spor de 15% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si