Close sidebar
Close sidebar

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson se pot programa, începând de luni, pentru doza booster

CNCAV a informat luni că STS a anexat noi utilități în platforma de programare la vaccinare. Acestea au legătură cu programarea pentru booster a persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și la programarea la cea de a 3-a doză la persoanelor compromise imunitar.

Alexandra Costea,

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson se pot programa, începând de luni, pentru doza booster

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform CNCAV, începând de luni, românii care au efectuat schema primară a vaccinului Johnson&Johnson, se pot progrma pentru a li se administra doza de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna). Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Românii vaccinați cu Johnson&Johnson se pot programa la doza booster

Așadar, în sprijinul cetățenilor, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a actualizat aplicația RoVaccinare și a implementat două funcționalități noi, mai exact:

  • posibilitatea de programare la doza de rapel (booster) pentru persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson; Singura condiție pentru programare prin platformă la rapel (booster) pentru persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson este să fi trecut 180 de zile de la administrarea primei doze.
  • programarea automată la doza a 3-a (suplimentară), pentru persoanele imunocompromise care aleg să se vaccineze cu unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN Mesager (Comirnaty/Pfizer BioNTech sau Spikevax/Moderna).

Citeste si: Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 cresc riscul de miocardită și pericardită

CNCAV informează că persoanele compromise imunitar care au o recomandare medicală pentru administrarea unei scheme de vaccinare formată din 3 doze cu unul dintre vaccinurile ARN messager (Pfizer sau Moderna) se programează în platforma informatică urmând pașii standard pentru primele doze,

iar la administrarea dozei în centrul de vaccinare vor fi înscriși în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) într-o categorie distinctă.

Ulterior, după administrarea dozei a doua, indiferent de tipul de vaccin administrat (Pfizer sau Moderna), pentru această categorie specială de persoane, platforma de programare va genera automat o programare pentru doza 3 suplimentară, la un interval de 28 de zile.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Programarea pentru doza 3 suplimentară se poate vizualiza, anula sau reprograma din platforma RoVaccinare de către fiecare beneficiar.

De asemenea, CNCAV informează că pentru persoanele cu schemă completă formată din 3 doze, se poate administra doza 4 (booster) la un interval de 180 de zile de la doza 3.

Persoanelor cărora li se administrează aceste doze li se vor putea genera certificate noi din platforma Certificate Covid în care să fie prezentat numărul actualizat de doze administrate.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

„Recomandăm persoanelor care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson să își genereze certificatul digital UE privind COVID-19 înainte de efectuarea dozei de rapel cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, fiindcă valabilitatea certificatelor care au înscrisă cea de a doua doză Pfizer sau Moderna, pe teritoriul României, începe după 10 zile de la data vaccinării”, a mai anunțat CNCAV.

Citeste si: Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile. Vezi lista de restricții aprobate de CNSU și Guvern

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI