Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgenţă Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Aproximativ 1.300 de elevi de la trei şcoli din Hunedoara au fost trimişi acasă din cauza incidentului.

Ce au transmis autoritățile?

„Printr-un apel la 112 Dispeceratul Integrat a fost anunţat, în jurul orei 13.00, că în municipiul Vulcan se simte un miros puternic de gaz, probabil sulf.

Din primele verificări reiese că sursa ar putea fi instalaţia de desulfurare a Uzinei Electrice Paroşeni. Potrivit directorului general al Complexului Energetic «Valea Jiului», Eusebiu Durbacă, cantitatea de sulf evacuată în atmosferă, în urma procesului tehnologic, este în limitele normale”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

În acest sens, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat de urgenţă Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, alcătuit din reprezentanţi de la CEVJ, DSP, Delgaz Grid, Enel, SAJ, APM, Garda de Mediu, ITM, dar şi din cadrul Poliţiei şi Jandarmeriei hunedorene.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Vor fi efectuate verificări privind provenienţa mirosului şi vor fi luate măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Pentru elevii de la 3 şcoli din oraş, aproximativ 1.300, profesorii au decis să întrerupă activitatea didactică, iar elevii au fost îndrumaţi să se deplaseze spre casă”, a precizat instituția.

Citește și: VIDEO- Mii de cazuri de rujeolă de la începutul anului. Din păcate, au fost raportate și decese cauzate de acest virus

Potrivit Antena 3 CNN, surse spun că în urma primelor verificări efectuate de ISU, Uzina Electrică de la Paroșeni ar fi fost pornită după o lună de pauză, astfel că ar fi ieșit miros de sulf.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si