Aproximativ 500 de oameni s-au adunat in Piata Unirii din Cluj-Napoca, incepand cu ora 18.30, scrie news.ro.

Oamenii au venit cu copiii, cu animale de companie si au in maini steaguri tricolore, dar si pancarte cu mesaje precum ”Daca renuntam, cream un precedent”, ”Singura solutie, propria evolutie”, ”Se simte un vant de iarna, dar veti pleca odata cu el” si ”Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu”.


 

In Piata Unii este amplasata o scena, iar mai multi oameni urca pe aceasta si iau pe rand cuvantul pentru a vorbi.

Protestatarii au adus si un sistem de sonorizare, iar la inceputul manifestatiei a fost pus un imn compus in urma evenimentelor din ultimele zile.

In jur de 300 de oameni s-au adunat si in Piata Victoriei din Timisoara.

Protestul a inceput dupa ora 19.00, cu intonarea Imnului National. Cei prezenti au steaguri tricolore si pancarte cu mesaje ca ”Noaptea, ca hotii”si ”Vrem justitie, nu coruptie”.

Protestatarii striga lozinci precum ”Referendum!”, ”Demisia!” si ”Vrem sa plece hotii!”.

La manifestatie sunt si cativa oameni cu buciume.

Organizatorii au citit lista cu cele opt revendicari pe care au depus-o in cursul zilei de vineri la Prefectura Timis, si care poarta numele de ”Proclamatia Romania 2017+”.

Peste trei sute de persoane protesteaza si in municipiul Sibiu. Oamenii s-au strans in Piata Mare din oras, iar la ora transmiterii acestei stiri au plecat in mars pe bulevardul pietonal din oras, pe un traseu de circa un kilometru.

”Tara, tara vrem ostasi, jos cu clica de borfasi” scrie pe unele dintre pancartele manifestantilor, in timp ce pe altele sunt mesaje impotriva PSD, a Guvernului si a lui Liviu Dragnea.

Protestatarii care continua sa iasa in strada, zi de zi, cer in continuare demisia Guvernului Grindeanu. Oamenii s-au mobilizat si au aderat la ”Proclamatia Romania 2017+”, de la Timisoara.

In ultimele saptamani am fost cu totii martori (si cei mai multi dintre noi participanti) la cele mai mari miscari de strada din Romania de dupa Revolutie. Acum strada incearca sa se organizeze: sa ne facem auziti si altfel decat prin intermediul pancartelor si al neoboselii de a umple zilnic strazile marilor orase. Asa a luat nastere «Proclamatia Romania 2017+» care a avut ca punct de plecare Proclamatia scrisa in strada la Timisoara, la care treptat, prin comunicare in retelele de socializare, am ajuns sa aderam zeci de mii de oameni din toate colturile tarii”, scriu initiatorii intr-un comunicat de presa transmis vineri seara.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Protestatarii spun ca isi doresc ”o Romanie fara coruptie, curata, fara penali in functii de conducere”.

Ne-am bucura ca aceasta Proclamatie sa ajunga sa fie citita de cat mai multa lume.

in final, lupta din aceste zile e mult mai mult decat o lupta politica care vizeaza Guvernul Grindeanu, este o lupta pentru o Romanie fara coruptie, curata, fara penali in functii de conducere – o Romanie pentru romani si nu pentru buzunarele coruptilor. Iar aceasta lupta ne priveste pe noi toti”, se mai arata in comunicatul de presa.

Protestele continua si la Brasov, unde 100 de persoane au iesit in strada si protesteaza in fata Prefecturii.

Oamenii cer in continuare demisia Guvernului.

Manifestantii au anuntat ca de la Prefecura vor pleca in Piata Sfatului unde vor continua protestul in fata sediului PSD.
 

Oamenii au steaguri tricolore si pancarte cu mesaje ca ”E bine in puscarii, noi va trimitem in spitale“, ”Hotii, Hotii“, ”Demisia“, ”Ne-ati scos in frig, noi va trimitem la racoare“ sau ”Dragnea nu uita Romania nu-i a ta“.

Protestul de la Brasov este programat sa se incheie in jurul orei 21.00.

Aproximativ 50 de oameni continua protestele si la Constanta.

Ei au inceput sa se stranga vineri, incepand cu ora 18.00 pe platoul din fata Prefecturii si striga “PSD, ciuma rosie””, “Hotii, hotii””, “Demisia, demisia””. Ei au pancarte pe care scrie “ALDE si PSD aceeasi mizerie”, “Fara penali in demnitati publice”, “Din 10 frati am ramas in Romania 3, dar vom lupta impotriva acestor derbedei”.

Oamenii spun ca nu vor renunta la proteste pana cand Guvernul nu-si va da demisia. Unii dintre ei, care protesteaza zilnic de mai bine de o saptamana si jumatate, recunosc ca sunt obositi, dar spun ca vor continua sa iasa in strada pana cand Guvernul va pleca, ei precizand ca nu mai au incredere in acesti guvernanti.

Protestarii au iesit din nou in strada si la Iasi, unde aproximativ 60 de persoane s-au adunat in Piata Unirii, oameni cerand demisia guvernului Grindeanu.

Este cea mai redusa prezenta inregistrata in ultimele zile la protestele de la Iasi, cei veniti in piata spunand ca oamenii n-au mai iesit in strada din cauza gerului, la Iasi inregistrandu-se minus 14 grade.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Manifestantii au venit cu steaguri tricolore si ale Uniunii Europene si au fluiere si vuvuzele.

Cei prezenti scandeaza printre altele ”Hotii Hotii!”, ”Demisia!” si ”Jos Guvernul!”, iar pe pancarte se poate citi ”PSD si ALDE, scapati de gunoaie” si ”Vine un ger de crapa guvernele”.

Actiunea de protest va continua pana la ora 21.00, manifestantii sustinand ca nu vor mai pleca in mars pe strazile orasului.  

in Piata Mihai Viteazul din centrul Craiovei s-au adunat vineri seara aproximativ 20 de persoane.

Oamenii scandeaza lozinci la adresa Guvernului si au afisate pancarte cu mesaje precum "Transparenta, nu ordonanta de urgenta".

Craiovenii se afla pentru a noua seara in strada, cei mai multi manifestanti fiind inregistrati in a doua seara de proteste cand pe strazile Craiovei au marsaluit aproximativ 15.000 de persoane.

Cateva zeci de persoane protesteaza, vineri seara, si in zona centrala a municipiului Galati.

Manifestantii s-au strans, ca si in serile precedente, pe platoul din fata sediului Prefecturii din Galati unde scandeaza lozinci precum "PSD – ciuma rosie!", "Bacalbasa si a ai lui, rusinea Galatiului!", "Toate partidele, aceeasi mizerie!", "Ati dat pensii si salarii si-ati eliberat penalii!", "Guvernati ca sa ne furati!", "DNA-ul si poporul sa va scrie viitorul!".

Totodata, pe pancartele aduse de manifestanti scrie "PDSR, PSD, primii inventatori ai coruptiei din Romania", "DNA Galati- bucuria borfasilor", "Sunt anticomunist, rezist la ploi, rezist la frig si am putere sa mai strig: nu mai suport".

La un moment dat un tanar aflat la protest le-a impartit celorlati manifestanti hartii cu "Proclamatia Romania 2017+”, o lista cu revendicarile protestatarilor din Timisoara.

In continuare oameni iesiti in strada in Galati spun ca nu vor sa renunte la proteste pentru ca nu mai au incredere in actualul Guvern. De altfel, un manifestant a adus si o pancarta pe care scrie "Rezist, ziua 11".
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si