Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au găsit ascunşi în două TIR-uri încărcate cu diverse bunuri, 103 de persoane din diferite state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Migranții erau ascunși în tiruri care transportau diverse bunuri

Primul camion cu migranţi era condus de un român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ferestre şi uşi PVC pe ruta România- Italia.



"În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 75 de cetăţeni străini", a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat un cetăţean turc aflat la volanul unui TIR camion în care transporta piese auto, pe ruta Turcia-Germania. În compartimentul pentru marfă au fost găsiţi 28 de cetăţeni străini.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Calendar ortodox 11 august 2022: Ce sărbătoare este joi?

Toţi cei 103 migranţi au fost duşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că sunt din Bangladesh, India şi Pakistan. Ei au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în ambele cazuri.

90 de migranți găsiți la frontiera Nădlac II

La începutul lunii august, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Nădlac II au depistat 84 de cetățeni din Siria, Turcia, Bangladesh, India, Maroc Egipt și Pakistan, care au încercat trecerea ilegală a graniței.

Citeste si: Ciucă vorbește despre un eventual pericol privind centrala nucleară de la Zaporojie

În urma controlului, aceștia au fost descoperiți într-un mijloc de transport, ascunși în compartimentul de marfă.
„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan şi India şi intenţionau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spaţiul Schengen”,  mai precizează comunicatul.

Citeste si: Subiecte Chimie BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Tot la Nădlac II, judeţul Arad, în cursul nopţii alţi 33 de migranţi au fost depistaţi într-un TIR.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si