Close sidebar
Close sidebar

Peste 100 de români din Fâșia Gaza vor trece granița, după un lung șir de negocieri. Ei vor fi aduși acasă în siguranță

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că în urma acordului cu autoritățile israeliene și egiptene, 103 cetățeni români din Fâșia Gaza au obținut acordul de a trece granița de la Rafah.

Stefania Pavel,

Oamenii se înghesuie la granița Rafah pentru a trece în Egipt.

[Sursa foto: X]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 103 cetățeni români vor fi lăsați să treacă frontiera de la Rafah, după ce au avut loc mai multe negocieri între autoritățile române, israeliene și cele egiptene.

Cetățenii români vor fi aduși acasă cu o cursă aeriană specială

Ulterior, cetățenii români și familiile lor vor fi preluați de reprezentanți ai Ambasadei Române în Egipt, care îi vor conduce către o cursă aeriană specială.

„În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică.

Ulterior, cetățenii români și familiile acestora vor fi preluați de către reprezentanții Ambasadei României în Republica Arabă Egipt și cele două echipe mobile, care îi vor însoți până la Cairo, de unde vor ajunge în România prin intermediul unei curse aeriene specială”, transmite MAE.

Teroriștii Hamas

[Sursa foto: X]

Citește și: O femeie, voluntară în ambele războaie, face dezvăluiri impresionante: „În Ucraina am salvat vieți. În Israel am adunat cadavre”

Ursula von der Leyen spune că fiecare ostatic trebuie să ajungă acasă la cei dragi

În continuare, negocierile continuă între autoritățile egiptene și cele israeliene, în vederea evacuării și celorlalți cetățeni români care sunt încă în Fâșia Gaza. În total, peste 300 de români se află acolo.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Momentul în care poarta de trecere de la Rafah a fost deschisă pentru prima dată.

[Sursa foto: X]

Citește și: Ziua 29 de război Israel- Hamas. 700 de răniți pleacă spre Egipt. 400.000 de persoane încă se află în nordul Fâşiei Gaza

Pe data de 3 noiembrie, MAE anunța că în total 6 români cu dublă cetățenie sunt ținuți ostatici de teroriștii Hamas. De altfel, primul cetățean român ostatic în Fâșia Gaza a fost confirmat pe data de 21 octombrie. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În continuare, România susține dreptul Israelului de a se apăra în linie cu dreptul internațional și dreptul umanitar internațional, conform Luminiței Odobescu, Ministru al Afacerilor de Externe. Și celelalte țări fac tot ce stă în putință pentru a-și recupera cetățenii din acest război. Șefa Comisiei Europene a declarat că aceasta este una din cele mai mari mai mari crize a ostaticilor din istoria Europei, iar fiecare ostatic trebuie să ajungă în siguranță acasă.

Teroriștii Hamas au pus ca și condiție pentru eliberarea tuturor ostaticilor, încetarea focului. Acest lucru însă nu a fost acceptat de către Beniamin Netanyahu. După atacul de pe data de 7 octombrie, aceștia au luat ostatici 242 de persoane, potrivit autorităților israeliene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI