Close sidebar
Close sidebar

Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi weekend-ul acesta la Mănăstirea Nicula, de hramul Sfintei Maria

Credincioşii din toate colţurile României se adună la Mănăstirea Nicula din Ardeal, acolo unde are loc pelerinajul de dinaintea Adormirii Maicii Domnului. În acest loc, miile de credincioşii se roagă la icoana făcătoare de minuni, care în anul 1699 a lăcrimat timp de trei săptămâni de zile.

Alexandra Costea,

Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi weekend-ul acesta la Mănăstirea Nicula, de hramul Sfintei Maria


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Au început ceremoniile de la Mănăstirea Nicula, dedicate Adormirii Maicii Domnului. Mii de credincioși au ajuns deja la locurile de închinare.

Pe data de 15 august, în ziua Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Nicula din judeţul Cluj îşi serbează hramul. În ajun de Sf. Maria, în fiecare an este organizat tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal” unde se strâng mii de credincioşi din întreaga ţară.

Citeste si: Cel mai aglomerat weekend de pe litoralul Mării Negre. Peste 200.000 de oameni petrec mini-vacanța la mare

Icoana în jurul căreia s-a dezvoltat pelerinajul, a fost zugrăvită în anul 1691, de către preotul Luca din Iclod. Este realizată pe scândură din brad, întărită cu două cingătoare de brad și are o grosime de doi centimetri.

Icoana a ajuns prin mâna nobilului roman Ioan Cupșa, care a cumpărat-o de la preotul Luca și a donat-o mănăstirii. Potrivit unor militari austrieci, icoana Maicii Domnului a lăcrimat încontinuu între 15 februarie și 12 martie 1699.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. AEP a început să numere voturile. Cum arată clasamentul după numărarea a 35% din voturi- antena3.ro

În ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, icoana făcătoare de minune este scoasă din biserică, în timpul slujbei Prohodului Maicii Domnului și se face înconjurul bisericii. 

De ce 15 august se sărbătoreşte Sfânta Maria Mare şi pe 8 septembrie Sfânta Maria Mică?

Sânta Maria se sărbătorește de două ori potrivit calendarului creștin ortodox. Prima sărbătoare este prăznuită pe 15 august, iar cea de-a doua, denumită în termeni populari și Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2022: Mesaje şi urări pentru reţelele sociale

Postul Sfintei Maria  este al treilea post din cele patru de peste an. Spre deosebire de Postul Paștelui sau Postul Sfinților Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului începe în fiecare an la aceeași dată calendaristică, adică 1 august și durează două săptămâni.

Pe 8 septembrie este prăznuită Nașterea Maicii Domnului. Pe data de 15 august este praznicul Adormirii Maicii Domnului. Între cele două sărbători, ca importanță, primează Adormirea Fecioarei Maria, prilej cu care se organizează cele mai multe evenimente religioase în țară.

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sf. Maria 2022? Iată ce spun preoţii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI