Potrivit DSP Olt, marți după-amiaza, s-au prezentat în Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestivă, informează News.ro.

Citeste si: Aproape 200 de copii de la mai multe gradinite din Ilfov au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentara! Parintii sunt disperati "Ne-au imbolnavit copiii"!

A fost decalanșată o anchetă la Colegiul Ion Minulescu din Slatina

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecție alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Național Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, arată DSP Olt.

Citeste si: Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne de pui infestate cu Salmonella au fost descoperite în magazinele din toată ţara

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după percheziții și audieri- antena3.ro

Copiii aveau grețuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane și dureri abdominale.

14 copii au rămas în continuare internați

14 copii au fost internați, dintre care 11 în secția de Boli Infecțioase și 3 în secția Pediatrie. 10 copii au forme ușoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.

Citeste si: Produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară

Ancheta este derulată de DSP și de DSVSA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si