Close sidebar
Close sidebar

Peste 200 de familiii dintr-un sat buzoian au ramas izolate dupa ce un pod a fost luat de apele crescute ale unui rau

Peste 200 de familii din satul Plesesti, comuna buzoiana Bisoca, au ramas izolate, miercuri, dupa de podul de tuburi care leaga localitatea de comuna a fost luat de apa raului Ramnicu Sarat, al carui debit a crescut din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit primarului comunei Bisoca, Florin Stemate, 200 de familii sunt izolate in satul Plesesti, fara a exista o cale pentru a se ajunge la ei, in afara unei punti de lemn suspendate, pe care se poate circula foarte greu si doar pietonal.

De asemenea, din cauza ploilor abundente, terasamentul drumurilor satesti, comunale si drumul judetean au fost afectate.
Probleme din cauza ploilor abundente au aparut si in localitatea Manzalesti, unde viiturile au afectat partial o conducta de transport al apei potabile, alimentarea cu apa fiind sistata temporar pentru aproximativ 400 de familii.

"Echipele tehnice ale Companiei de Apa sunt pregatite sa intervina, cu toate materialele si mijloacele tehnice necesare, imediat dupa ce conditiile meteo-hidrografice o vor permite", se arata intr-o informare transmisa de Compania de Apa Buzau.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

O alta situatie a fost inregistrata in zona Maruntisu, din orasul Patarlagele, unde au fost inundate captarile de apa, fapt ce a afectat temporar calitatea apei potabile.

"Eforturile operative ale Companiei de Apa S.A. Buzau se deruleaza in stransa legatura cu actiunile institutiilor din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta", mai precizeaza reprezentantii Companiei de Apa.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI