„Erau 259 de focare active în spitale şi alte unităţi din sectorul sanitar (exemplu: serviciul de ambulanţă, centre de dializă, direcţii de sănătate publică) cu 3.105 de cazuri”, au transmis reprezentanții ministerului printr-un comunicat.

„Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 20.131 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 52.482 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Gradul de pozitivare este de 38,36 %”, se mai menționează în comunicat.
Citeşte întreaga ştire: Peste 250 de focare de COVID în spitalele din ţară şi în alte unităţi din sectorul sanitar

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: În Germania, persoanele nevaccinate și-ar putea pierde dreptul la indemnizația de șomaj

Focar de COVID-19 la Spitalul Căi Ferate din Ploiești

Trei angajați ai Spitalului General Căi Ferate din Ploiești au fost testați pozitiv la infecția cu virusul SARS-Cov-2, toți trei fiind trimiși în izolare la domiciliu. În județul Prahova, peste jumătate dintre testele pentru diagnosticarea COVID-19 au ieșit pozitiv, în ultimele 24 de ore.

Rata de incidenţă a COVID-19 la nivelul judeţului Prahova a ajuns 8,17 cazuri la 1.000 de locuitori.

Dintre cele 26 de paturi ATI alocate patologiei COVID-19 în Prahova, 25 sunt ocupate, conform raporătrilor date publicităţi luni seară.

Citeste si: Ministrul Educației anunță ca toate școlile din județul Cluj întră în sistem online de săptămâna viitoare

Focar de infecție în nouă spitale din București

Focare de Covid sunt întâlnite și în nouă spitale din București, iar cele mai multe cazuri sunt întâlnite în cazul infirmierelor și asistentelor.Alte spitale unde au fost înregistrate focare de coronavirus sunt Elias, Sfânta Maria, Grigore Alexandrescu, Fundeni, Cantacuzino, Colentina, Colțea și Alexandru Obregia.Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se așteaptă ca situația să se agraveze în perioada următoare și ia in calcul chiar scenariul ca personalul medical sau pacienții să fie relocați în alte spitale dacă activitatea vreunei instituții sanitare va fi afectată.

Citeste si: Concluzia anchetei privind decesul unei persoane în incendiul de la ATI Neamț: ”Mortul e de vină”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si