Copiii între 2 și 4 sunt cei mai afectați de valul de viroze repiratorii și pneumonii. Peste 3.700 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, cele mai multe fiind la categoria de vârstă 5-14 ani.

Citește și: Gripa nu se simte la sat

262 de cazuri de pneumonii au fost înregistrate, dintre care 68 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Reprezentanții DSP Galați precizează că nu a fost raportat niciun caz de grupă la nivelul județului.

Citește și: Când va fi gata vaccinul pentru toate tipurile de gripă

Când va fi gata vaccinul pentru toate tipurile de gripă

Un vaccin care ajută împotriva tuturor formelor de gripă ar putea fi disponibil în curând, transmit oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania, care lucrează la dezvoltarea lui. Vaccinul, care folosește tehnologia ARN mesager, s-a dovedit a fi eficient în testele făcute pe șoareci și dihori infectați cu forme grave ale gripei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și:  Imagini inedite cu o polițistă care alăptează un copil murdar și malnutrit: „Era înfometat, își băga mâinile în gură și se mușca.”

Ce este diferit este faptul că, spre deosebire de vaccinurile clasice ce protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care circulă în sezonul respectiv, noul vaccin, disponibil în aproximativ doi ani, protejează împotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A și B, susțin cercetătorii în articolul publicat în revista Science.

Citește și: VIDEO- Un medic român face un avertisment cu privire la valul de bronșite: „A început valul de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât anul trecut. E cel mai mare din ultimii 10 ani”

Odată cu administrarea acestui vaccin, se va produce o scădere considerabilă a numărului de îmbolnăviri în cazul epidemiilor de gripă, spune doctorul Scott Hensley, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului.

Citește și:  FOTO- O tânără care a căutat transport până în Sibiu a avut un șoc atunci când a aflat că va călători cu un cadavru. „Există un pasager. E tăcut”

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si