Potrivit datelor puse la dispoziție de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 80.809 persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România. Dintre acestea, 62.037 persoane au fost imunizate cu Pfizer, 9.179 cu Moderna și 9.593 cu AstraZeneca.

De la debutul campaniei de vaccinare, 3.092.378 de persoane au fost imunizate cu unul dintre vaccinuri, 1.820.634 primind și rapelul, a transmis CNCAV.

Ce reacții adverse au fost înregistrate 

Numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) a fost de 38 reacții comune și minore, din care: 3 reacții de tip local și 35 reacții generale.

Ministerul Sănătății a centralizat numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Au fost raporatate 13.705 reacții comune și minore (2,8/1000 doze administrate), dintre care:

- 1.437 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

- 12.268 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Oficialii din Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au menționat că 150 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Citeste si: Germanii au fost vaccinați cu o soluție salină

AstraZeneca, dată în judecată de Comisia Europeană

UE și gigantul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca s-au confruntat cu mai multe ocazii în acest an. Firma producătoare de vaccinuri anti-COVID a declarat că nu poate livra atât de multe vaccinuri pe cât se așteaptă blocul comunitar.

"Prioritatea noastră este să ne asigurăm că livrările de vaccin Covid-19 se fac potrivit calendarului stabilit, pentru a proteja sănătatea cetățenilor din UE",  a declarat luni comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, prin

Twitter.

"Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană a decis împreună cu toate statele membre să inițieze proceduri judiciare împotriva AstraZeneca", a completat oficialul UE. "Fiecare doză de vaccin contează. Fiecare doză de vaccin salvează vieți", a adăugat ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si