Organizaţia neguvernamentală spaniolă Caminando Fronteras a realizat bilanțul în urma apelurilor diin partea migranţilor sau a rudelor acestora la numerele sale de urgenţă. 4.404 de migranți au decedat sau au fost dați dispăruți pe rutele migraţiei către Spania în 2021, aproximativ 12 pe zi.

Citeste si: Unul dintre șefii Poliției de Frontieră Timiș lua jumătate din banii rețelei de traficanți

Migranți dispăruți

În mare parte din cazuri, 94%, corpurile nu au fost recuperate, iar organizația i-a trecut pe acești migranți la persoane date dispărute.

Citeste si: O maşină cu migranţi s-a izbit de o casă în Ungaria. Șapte persoane au murit

Organizația Caminando Fronteras a numărat 2.170 de morţi sau dispăruţi în 2020

Bilanțul organizației pentru 2021 îl depășește pe cel al Organizaţiei internaţionale pentru migraţie (OIM) care a înregistrat cel puţin 955 de morţi sau daţi dispăruţi în timpul traversării mării spre arhipelagul Canare şi 324 în drum spre Spania continentală şi arhipelagul Baleare din Maroc şi Algeria, notează Agerpres.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Organizaţia internaţională pentru migraţie a anunțat că 2021 a fost un an nefavorabil, cel mai funest după 1997, potrivit datelor și informațiilor de la organizaţia neguvernamentale spaniolă APDHA. 

O mare parte a migranților, mai exact 4.016, au dispărut când încercau să fugă în Canare din nord-vestul Africii, o rută periculoasă, dar pe care migranţii o aleg din cauza întăririi controalelor în ultimii ani, a precizat María González Rollán, coautoare a raportului anual al Caminando Fronteras.

„Sunt cifre dureroase” a spus aceasta adăugând că numărul este mare în cazul femeilor și al copiilor: 628 de femei şi 205 copii şi-au găsit moartea sau au dispărut în 2021.

Citeste si: VIDEO| Percheziții la Poliția Rutieră București. Peste 20 de polițiști, suspectați că primeau mită de la șoferi

Spania, poartă pentru migranți în Europa

Cel puțin 37.385 de migranţi au ajuns pe coastele Spaniei 2021, a anunțat Ministerul de Interne spaniol. Astfel, Spania rămâne una dintre principalele căi de acces în Europa pentru migranții ilegali.

Citeste si: Atenționare de călătorie pentru Italia: MAE avertizează românii, coduri roșu, portocaliu și galben de fenomene meteo intense

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si