Peste 400 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în ultima săptămână de INSP
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat peste 400 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultima săptămână.
Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână au fost confirmate 402 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.
În săptămâna 28 octombrie-3 noiembrie, INSP a raportat existența a 402 de cazuri noi de COVID-19, cu 17% mai puțin față de săptămâna precedentă. Conform acelorași date, 128 de persoane se află la a doua îmbolnăvire cu acest virus, informează adevarul.ro.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Când vom ști cine a câștigat alegerile prezidențiale din SUA- antena3.ro
De la începutul pandemiei provocate devirusul SARS-CoV-2, în România au fost înregistrate 3.5 milioane de persoane diagnosticate cu acest virus. Din păcate, 69.210 de persoane diagnosticate cu acest virus și-au pierdut viața.
În exclusivitate pentru Știrile Kanal D, doctorul Marinescu Adrian a declarat că oamenii ar trebui să aibă încredere în vaccin, pentru că vaccinarea este singura modalitate prin care oamenii nu își pun viața în pericol în fața
virusului. Făcând referire la vaccinul antigripal, efectuat în fiecare sezon, dr. Marinescu Adrian a explicat importanța unui update al vaccinului în cazul în care noi tulpini ale virusului ar apărea."Legat de neîncrederea oamenilor, aici eu cred că nu există argumente medicale, mai degrabă sunt politice sau de altă natură, dar ar trebui să fie clar că prevenția cea mai bună o faci prin vaccinare, în general vorbind, și că dacă vrei să nu iei în calcul sau să scadă riscul unor complicații, să pui viața în pericol, evident că trebuie să o faci prin vaccinare. Deci lucrurile sunt clare(...) E absolut logic în momentul în care ai în circulație un microorganism, cum este virusul SARS-Cov doi, trebuie să ai și un update al vaccinului care să se refere la sunt variantele noi. Gândiți-vă că la virusurile gripale ne vaccinăm în fiecare an, cu un vaccin care este corespunzător tulpinilor respective, ori noi avem de aproape 4 ani discutăm de circulația virusului SARS-Cov-2. Este absolut logic", a declarat dr. Marinescu Adrian.