În intervalul 17-23 aprilie au fost înregistrate 5.032 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, 1.392 dintre ei fiind pacienți reinfectați. Ministerul Sănătății a precizat că, până în prezent, au fost înregistrate 3.390.124 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Incidența înrgistrată la 14 zile este de 0.36.

Citește și: VIDEO- Covid-19 se întoarce într-o variantă și mai contagioasă. Val de infecții în două țări

Numărul persoanelor internate a ajuns la 1.178, iar 120 dintre aceștia sunt internați la ATI.
Până astăzi, 68.047 persoane diagnosticate cu infecţie cu Sars-CoV-2 au decedat.

În perioada 17.04.2023-23.04.2023, 46 de decese au fost confirmate, toate persoanele decedate prezentând comorbidități.

Citește și: Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

Covid-19 se întoarce într-o variantă și mai contagioasă. Val de infecții în două țări

Epidemiologii avertizează cu o nouă subvariantă a virusului SARS-CoV-2, numită Arcturus, se răspândește rapid și face ravagii în India și în Rusia. 

Valul de infecții  cu noua variantă a devenit îngrijorător în ultima lună, iar India s-a constituit deja cod roșu și s-a reintrodus obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: A apărut o nouă variantă COVID-19, mult mai infecțioasă decât varianta Omicron

Chiar dacă nu au fost semnalate schimbări în ceea ce privește gravitatea bolii generate de noua variantă, specialiștii atrag atenția că aceasta este mult mai contagioasă.

Citește și:  Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

Noua variantă a fost identificată și în Marea Britanie, unde numărul infecțiilor este în creștere. Doar în ultima lună au fost depistate 50 de cazuri de infecție cu această subvariantă.

Această variantă „evoluează clinic la copii cu febră și tuse la care se adaugă pentru prima oară legat de subvariantele Omicron afectarea oculară sub formă de conjunctivită.”, declară Prof.dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Citește și: Bilanț COVID-19: Peste 4.000 de persoane infectate în perioada 10-16 aprilie

Marți, Ministerul indian al Sănătății a raportat 61.233 de cazuri COVID-19, ceea ce reprezintă o creștere notabilă față de cele 15.208 cazuri care au fost raportate la 31 martie. Cu toate acestea, spitalizările nu au crescut semnificativ.

Citește și:   Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Autoritățile au explicat că virusul nu va fi complet eradicat, astfel că va continua să evolueze și vor apărea noi forme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si