"In perioada sarbatorilor, la nivel national, vor fi la datorie peste 50.000 de angajati ai MAI, media zilnica fiind de peste 25.500 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri, care vor acorda o atentie sporita zonelor aglomerate, statiunilor turistice si celor peste 18.000 de lacasuri de cult unde se preconizeaza un aflux de persoane”, spun reprezentantii MAI.

Ministerul precizeaza ca in urmatoarele zile, in intreaga tara sunt programate aproximativ 900 de manifestari religioase si evenimente cultural-artistice si sportive la care sunt asteptate peste 1,2 milioane de persoane, astfel ca echipajele de ordine publica ale

Politiei vor fi suplimentate cu 22 la suta fata de dispozitivele curente.

In fiecare zi vor fi mobilizati, in medie, 1.466 de politisti rutieri pe drumurile din tara, care vor actiona cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, politistii rutieri vor beneficia si de sprijin aerian, fiind pus la dispozitie un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 si DN6, cu posibilitatea reconfigurarii traseelor in functie de situatia de la sol.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane va transmite informari periodice pentru soferi privind eventuale probleme in trafic, zone aglomerate si rute ocolitoare, mai spune MAI.

De asemenea, aproximativ 330 de jandarmi montani vor fi pregatiti sa intervina in sprijinul turistilor si 6.800 de jandarmi vor patrula in zonele aglomerate si turistice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Zilnic vor fi pregati sa intervina 5.200 de pompieri, 525 de echipaje SMURD si 820 de ambulante pentru a acorda primul-ajutor medical si pentru a asigura transportul la unitatile spitalicesti, dar si sapte elicoptere, in cazul urgentelor.

La nivelul Politiei de Frontiera au fost suplimentate echipajele de la punctele de trecere cu 30 la suta, astfel ca, in aceasta perioada, peste 4.200 de politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control.

Reprezentantii ministerului reamintesc ca pe site-ul Politiei de Frontiera este disponibila o aplicatie online care prezinta media timpilor de asteptare in punctele rutiere, cu actualizare in timp real, pentru a permite cetatenilor sa-si reconfigureze traseul prin alegerea unui punct de frontiera mai putin aglomerat.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au efectuat controale cu privire la respectarea normelor de prevenire a situatiilor de urgenta in lacasurile de cult, in locurile de cazare a turistilor si in locurile in care se vor desfasura evenimente publice de amploare si au pregatit personalul clerical in cazul unor situati de urgenta.

Astfel, in ultimele patru zile, in urma controalelor, inspectorii au aplicat 2.034 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 170.000 de lei.

"Tot pentru protejarea cetatenilor, politistii au desfasurat in aceasta saptamana, impreuna cu alte autoritati ale statului, 500 de actiuni pentru verificarea legalitatii activitatilor comerciale, tinand cont de faptul ca odata cu apropierea Pastelui aceste activitati se intensifica semnificativ si exista riscul de a avea pe piata produse expirate sau contrafacute”, mai spun reprezentantii ministerului.

In urma controalelor care au avut loc in special in piete si targuri agroalimentare, au fost constatate 2.457 de contraventii si au fost aplicate amenzi in valoare de 67.280 de lei.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si