Peste 50 de morți, sute de spitalizați și 23.000 de persoane evacuate din cauza violențelor etnice în India
Violențele etnice din statul indian Manipur au provocat moartea a peste 50 de persoane și au provocat pagube însemnate.
Cel puțin 55 de persoane au murit și alte 260 au fost spitalizate de la izbucnirea violențelor între membrii grupurilor etnice Kuki și Meitei la începutul acestei săptămâni, au declarat duminică oficialii spitalelor din orașul Imphal, potrivit CNN.
Între timp, armata indiană a declarat că 23.000 de civili au fugit din calea luptelor, iar persoanele evacuate sunt găzduite în bazele și garnizoanele militare din stat. Cele două grupuri etnice s-au confruntat pe străzile din Imphal, în estul Indiei, și în alte părți.
"Majoritatea pacienților vin cu răni grave provocate de gloanțe sau după ce au fost loviți în cap cu bastoane", a declarat pentru CNN Dr. Mang Hatzow de la Spitalul Districtual Churachandpur din Manipur. Videoclipurile și fotografiile difuzate de televiziunile locale au arătat vehicule și clădiri incendiate, cu un fum gros și negru care se ridica de pe străzi. Trupe ale armatei indiene au fost desfășurate pe străzi și a fost instituită o interdicție de cinci zile privind internetul mobil.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Un tânăr, lider tribal care lucrează în Imphal a declarat pentru CNN că locuința sa a fost vandalizată și jefuită pe 4 mai și că de atunci a stat într-o tabără a
"O mulțime de case sunt arse, toate bisericile noastre au fost vandalizate, unele au fost incendiate. Abia am scăpat- mulțimea era deja în casă. Am escaladat gardul până la casa vecinilor. Am venit doar cu geanta mea de laptop în această tabără. Nu am nimic". Ea a spus că în tabăra sa se află aproximativ 5.500 de persoane și că în total sunt aproximativ șase sau șapte tabere în Imphal.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Comunitatea Meitei, care reprezintă aproximativ 50% din populația statului, militează de ani de zile pentru a fi recunoscută ca trib programat, ceea ce i-ar permite accesul la beneficii mai largi, inclusiv la sănătate, educație și locuri de muncă guvernamentale.