Cei vizați sunt bănuiți că ar fi identificat persoane vulnerabile, proprietari de imobile, şi, profitând de situaţia acestora, prin înşelăciune, şantaj, violenţă. Ba chiar semnarea unor acte de transfer ale imobilelor deținute în favoarea membrilor grupării sau cunoscuților acestora.

Printre suspecți se numără un avocat şi doi notari publici.

Membrii grupării, cu vârste între 20 și 60 de ani, toți din județul Bihor, ar fi deposedat de locuinţe  mai multe persoane din judeţul Bihor, prin înșelăciune și șantaj. 

Aceștia identificau persoane vulnerabile şi, profitând de situaţia acestora, le-ar fi pretins să semneze actele de transfer ale imobilelor deţinute, în favoarea membrilor grupării sau a persoanelor din anturajul acestora. 

Perchezițiile au avut loc la 51 de locuințe și locații, unde membrii grupării își desfășurau activitatea. La trei birouri notariale, la un cabinet de avocatură şi la trei societăţi comerciale, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, diverse înscrisuri, 9 telefoane mobile, 3 laptopuri, 4 stik-uri de memorie, materiale pirotehnice deţinute ilegal, 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, precum şi 183.617 lei, 151.000 de HUF, 2.300 de euro, 1.300 de USD şi 200 de GPB. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Filmul unui jaf de 500.000 de euro! Un fost șef al Finanțelor, prădat în timp ce se distra în Thailanda

Au fost puse în executare 8 mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupării.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, al poliţiştilor de la B.C.C.O.

Cluj şi B.C.C.O. Timişoara şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în vederea documentării activităţii infracţionale.

Citeste si: Percheziţii în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi delapidare în valoare de peste 1,2 milioane de lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si