Raed Arafat a spus că pentru perioada 30 august-5 septembrie, conform raportului Institutului Național de Sănătate Publică, 92,8 la sută dintre decese au fost în rândul persoanelor nevaccinate, în timp ce 5 la sută din persoanele decedate erau vaccinați complet.

Cazurile de Covid-19 tot mai dese în rândul persoanelor nevaccinate

În același raport, pentru perioada 30 august-5 septembrie, 80 la sută din cazurile Covid au fost la persoanele nevaccinate.

Citeste si: Încă nouă localități au intrat în scenariul roșu. Restricțiile impuse de autorități

Crește rata de infectare în localități

La începutul pandemiei 86 la sută din decese erau la persoanele de peste 60 de ani. Incidența a trecut de 3 la mia de locuitori în 49 de localități. Raed Arafat a afirmat că în ultima săptămână au fost întocmite 50 de cereri pentru transferul dintr-o localitate în alta a pacienților Covid.

Acesta a declarat că există 848 de paturi disponibile la ATI Covid, iar dintre acestea 500 sunt ocupate.

„Există 848 de paturi ATI COVID la nivel naţional disponibile, din care 523 deja sunt ocupate. 102 din aceste paturi sunt în Bucureşti. MApN ne-a confirmat că de mâine Spitalul Ana Aslan – ROL 2 cum era cunoscut – va relua activitatea de Terapie Intensivă şi de mâine după masă vom avea acces la încă 12 paturi de ATI, urmând să crească la 23 într-o scurtă perioadă.”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

500 de paturi ocupate din 848 disponibile la nivel național
Autoritățile vor crește numărul de paturi disponibile[Sursa foto: national.ro]

Citeste si: Bilanț coronavirus 9 septembrie 2021: CIFRE NEGRE! Crește numărul cazurilor noi, al deceselor și al pacienților internați la ATI!

Unde se va mai suplimenta numărul de paturi 

Numărul paturilor de terapie intensivă va crește chiar prin detașare de personal sau de echipamente medicale. În această categorie intră Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon, Spitalul Universitar de Urgență și Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unde va fi reinstalată unitatea mobilă de terapie intensivă.

735 persoane confirmate în perioada 1-8 septembrie
Persoanele simptomatice nu se testează la timp[Sursa foto: PixaBay]

Între 1 și 8 septembrie, din 3.154 de pacienți ajunși în unitățile de urgență cu suspiciune de Covid, au fost confirmați pozitiv 735.
„Mai mulţi pacienţi ajung târziu. Nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Unele UPU după ce au făcut anamneza cu pacienţi pozitivi au aflat că pacienţii care ştiau că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat, au mers la locul de muncă. Acest lucru face foarte grea combatarea răspândirii pandemiei. ”, a mai adăugat Raed Arafat.

Citeste si: RESTRICȚII în România! Intră în vigoare de AZI, 9 septembrie. Cine sunt cei vizați de noile măsuri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si