Legile în vigoare prevăd justificarea oricărui import realizat. Situația nu a putut fi verificată în ceea ce privește transportul efectuat de patru automarfare, care erau încărcate cu zeci de tone de deșeuri, fapt care a determinat ca polițiștii de frontieră să acționeze și să oprească transportul acestora. P olițiștii de frontieră au colaborat cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi lucrători ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad.

51 de tone de deșeuri aveau ca destinație România

La punctele vamale de la Borș II și Nădlac, polițiștii de frontieră au detectat suspiciuni în ceea ce privește transportul a patru automarfare conduse de cetățeni români.

În urma controlului specific necesar, polițiștii de frontieră au contactat Comisariatul Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad, cerându-le sprijin atorizat din cauza transportului efectuat de patru automarfare. Șoferii automarafrelor au confirmat suspiciunile referitoare la legalitatea transportului, aceștia neavând actele necesare importului celor peste 51 de tone de deșeuri.

"Poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni au efectuat în perioada 30.06.-01.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cauciucuri şi calculatoare second hand, materiale plastice, diverse bunuri de la societăţi comerciale din Ungaria şi Marea Britanie, pentru firme din România", a declarat printr-un comunicat de presă, Poliția de Frontieră.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Un tânăr de 19 ani a fost prins în flagrant în timp ce oferea 100 de euro și 200 de lei polițiștilor care îl opriseră pentru că mergea cu viteză mare

S-a interzis intrarea în țară a automarfarelor

În urma colaborării benefice între reprezentanții mai multor instituții, accesul în România a celor patru automarfare a fost interzis.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 51.160 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport", au precizat în comunicat Poliția de Frontieră.

Citește și: Zeci de oameni, închiși în remorca unui TIR, au început să strige după ajutor în timp ce se aflau în Vama Nădlac


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si