Avocatii Guvernului american au invocat lipsa de eligibilitate a copiilor. Printre motivele ridicate sunt incluse si lipsa confirmarii unor legaturi de familie sau faptul ca parintii sunt in continuare in inchisoare sau au o boala transmisibila. In 413 cazuri, parintii nu se mai afla in SUA.

Oficialii americani au separat in jur de 2.500 de copii de parintii lor imigranti, la granita cu Mexicul. Aceasta actiune a fost suspendata, insa, luna trecuta, de catre presedintele american Donald Trump.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Administratia Trump a comunicat ca a reunit peste 1.800 de copii cu parintii lor, iar avocatii argumenteaza ca termenul limita a fost respectat deoarece cei 711 copii ramasi despartiti de familii nu sunt eligibili.

Totusi, Uniunea Libertatilor Civile Americane (ACLU), care a dat in judecata guvernul pentru aceasta politica, a comunicat ca oficialii americani au respectat doar "un termen limita definit de ei". "Guvernul nu ar trebui sa fie mandru de ce face in privinta separarii.

A creat un dezastru", a declarat avocatul ACLU, Lee Gelernt.  ACLU a comunicat, de asemenea, ca va incerca sa ii gaseasca pe parintii plecati din SUA. John Sandweg, un fost director al ICE, agentia care gestioneaza imigrantii fara documente, se teme ca familiile ar putea sa nu se mai reuneasca niciodata: "Este o sansa foarte mare ca acei parinti sa nu isi mai vada niciodata copiii".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si