Close sidebar
Close sidebar

Peste 700 de copii, in continuare despartiti de parintii lor imigranti desi a expirat termenul limita impus de instanta

Aproximativ 711 copii sunt in continuare despartiti de parintii lor imigranti, de care fost separati la granita dintre SUA si Mexic, in pofida faptului ca a expirat termenul limita impus de un ordin judecatoresc, scrie BBC.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Avocatii Guvernului american au invocat lipsa de eligibilitate a copiilor. Printre motivele ridicate sunt incluse si lipsa confirmarii unor legaturi de familie sau faptul ca parintii sunt in continuare in inchisoare sau au o boala transmisibila. In 413 cazuri, parintii nu se mai afla in SUA.

Oficialii americani au separat in jur de 2.500 de copii de parintii lor imigranti, la granita cu Mexicul. Aceasta actiune a fost suspendata, insa, luna trecuta, de catre presedintele american Donald Trump.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Administratia Trump a comunicat ca a reunit peste 1.800 de copii cu parintii lor, iar avocatii argumenteaza ca termenul limita a fost respectat deoarece cei 711 copii ramasi despartiti de familii nu sunt eligibili.

Totusi, Uniunea Libertatilor Civile Americane (ACLU), care a dat in judecata guvernul pentru aceasta politica, a comunicat ca oficialii americani au respectat doar "un termen limita definit de ei". "Guvernul nu ar trebui sa fie mandru de ce face in privinta separarii.

A creat un dezastru", a declarat avocatul ACLU, Lee Gelernt.  ACLU a comunicat, de asemenea, ca va incerca sa ii gaseasca pe parintii plecati din SUA. John Sandweg, un fost director al ICE, agentia care gestioneaza imigrantii fara documente, se teme ca familiile ar putea sa nu se mai reuneasca niciodata: "Este o sansa foarte mare ca acei parinti sa nu isi mai vada niciodata copiii".

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI