Cifrele au fost prezentate de expertul in politici de sanatate, Sorin Paveliu. Acesta a marturisit ca anual, aproximativ 80.000 de persoane din Romania mor din cauza infectiilor nosocomiale. "Ascunderea acestor infectii produce, dupa estimarea mea, in jur de 80.000 de morti evitabili in fiecare an", a spus Paveliu la postul de televiziune.

Totusi, statisticile facute publice de catre Ministerul Sanatatii, arata ca numarul mortilor este mult mai mic, dar totusi extrem de semnificativ.

Cifrele oficiale prezentate de Minister arata ca intre 2010 si 1025 peste 57.000 de oameni au murit din cauza infectiilor noicocomiale din spitalele din Romania.

Cele mai multe decese de acest tip au fost intalnite in spitalele din Bucuresti, dar si in judetele Iasi, Cluj si Timis, iar sectiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie Intensiva, Chirurgie si Pediatrie.


Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si