Close sidebar
Close sidebar

Peste 80.000 de persoane mor anual in spitalele din Romania din cauza infectiilor nosocomiale!

O statistica alarmanta prezentata intr-o emisiune de la Realitatea TV scoate la iveala multe probleme din sistemul medical romanesc.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cifrele au fost prezentate de expertul in politici de sanatate, Sorin Paveliu. Acesta a marturisit ca anual, aproximativ 80.000 de persoane din Romania mor din cauza infectiilor nosocomiale. "Ascunderea acestor infectii produce, dupa estimarea mea, in jur de 80.000 de morti evitabili in fiecare an", a spus Paveliu la postul de televiziune.

Totusi, statisticile facute publice de catre Ministerul Sanatatii, arata ca numarul mortilor este mult mai mic, dar totusi extrem de semnificativ. Cifrele oficiale prezentate de Minister arata ca intre 2010 si 1025 peste 57.000 de oameni au murit din cauza infectiilor noicocomiale din spitalele din Romania.

Cele mai multe decese de acest tip au fost intalnite in spitalele din Bucuresti, dar si in judetele Iasi, Cluj si Timis, iar sectiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie Intensiva, Chirurgie si Pediatrie.


Citeste si: Florin a murit lovit în cap de un copac! Tânărul maramureșan avea doar 24 de ani și era tăietor de lemne în Italia- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii sunt prea speriați să deschidă mormântul primului împărat al Chinei. Ce au aflat când au citit cronicile istorice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI