Close sidebar
Close sidebar

Peste 862.000 de contracte de muncă au fost suspendate, iar aproximativ 173.000 au încetat

Peste 862.000 de contracte de muncă au fost suspendate, până în 2 aprilie, cele mai multe, aproape 240.000, fiind din industria prelucrătoare. Până la aceeaşi dată, peste 173.000 de contracte au încetat.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii, la data de 2 aprilie.

Astfel, au fost suspendate 862.557 de contracte individuale de muncă. Dintre acestea, 239.279 sunt în industria prelucrătoare, 171.454 în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 115.800 din zona hoteluri şi restaurante.

Citeste si: Ministrul Economiei: Industria HoReCa şi turismul sunt grav afectate, fac un apel la cei care au plătit avansuri

De asemenea, 173.834 de contracte au încetat. Cele mai multe dintre acestea sunt în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor- 34.273, urmează industria prelucrătoare -30.200 şi construcţiile- 21.431.

Guvernul a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Reacții în lanț după scăderea prețului petrolului. Ministrul Economiei: „Vreau să trag un semnal de alarmă”

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.



Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Citeste si: Bazează-te pe un magazin online dacă dorești să cumperi baterii de lavoar!

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI