America, unde epidemia se intensifică puternic, a înregistrat 91.290 de cazuri noi de coronavirus de miercuri şi până joi, potrivit unor date preluate joi, la ora locală 20.30 (vineri, 2.30, ora României) de AFP de la universitate, actualizate în continuu.

1.021 de decese cauzate de coronavirus

De asemenea, 1.021 de persoane au murit, în aceeaşi perioadă de timp, din cauza Covid-19 în Statele Unite- cea mai afectată ţară din lume de pandemie ca număr de morţi.

Bilanţul total al morţilor din cauza Covid-19 a crescut la 228.625 de la începutul epidemiei, iar cel al cazurilor la 8,94 milioane.

Citeste si: Spitalele din Franţa au înregistrat luni cel mai mare număr de internări noi pentru Covid-19

Statele Unite au înregistrat sâmbătă un ”record” de 88.973 de cazuri de coronavirus într-o singură zi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În prezent, în cea mai dificilă situaţie se înregistrează în nordul Statelor Unite şi Midwestul.

Coronavirus Statele Unite
Coronavirus Statele Unite

Cu cinci zile înainte de alegerile prezidenţiale, candidatul democrat Joe Biden a făcut din gestionarea crizei sanitare principalul ungjo de atac împotriva preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump.

Citeste si: Medicul Fauci anunță că în decembrie vom ști dacă va exista un vaccin sigur anti-COVID-19

Celula de criză în lupta împotriva epidemiei de la Casa Albă a îndemnat la măsuri stricte împotriva biolii, relatează Reuters.

”Urmăm o traiectorie dificilă. Ne îndreptăm într-o direcţie greşită”, a subliniat doctorul Anthony Fauci din cadrul celulei de criză.

Faucia precizat că numărul cazurilor creşte în 47 de state americane, inclusiv în state-cheie în alegerile de marţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si