Două milioane de chestionare, dintre cele 11 milioane completate online în etapa de auto-recenzare, au fost invalizate. Pentru a nu risca să fie amendați, persoanele trebuie să primească recenzorul acasă.

Citeste si: A început recenzarea pe teren a populaţiei. Cum poți identifica recenzorii

Cei de la Institutul Național de Statistică recunosc că au fost mici scăpări în realizarea platformei, iar oamenii au omis să treacă anumite lucruri.


Există și o metodă prin care cei care s-au auto-recenzat pot verifica dacă au făcut-o corect. Aceștia pot accesa site-ul" Verificarea autorecenzării după 7 zile".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită

După accesare, la secțiunea  autorecenzare  vor introduce CNP-ul, primind un mesaj dacă auto-recenzarea a avut loc sau nu.
Mailul de mulțumire primit în urma auto-recenzării nu confirmă dacă aceasta a și fost efectuată corect.

Citeste si: Recensământ 2022: În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită

Cum poți identifica recenzorii de pe teren

Etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022 începe marţi.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, a precizat Institutul Naţional de Statistică.

Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat

”Pe 31 mai 2022, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Vor fi vizitate şi gospodăriile populaţiei care nu au finalizat corect şi complet  chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni)”, arată datele INS.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si