”Înscrierile merg foarte rapid. Am avut aceeaşi reacţie foarte bună şi atunci când a fost cutremurul acela major, în Turcia. Peste o mie de persoane s-au înscris, medici şi asistenţi medicali.

Trebuie să fii pregătit, să poţi face şi să trimiţi astfel de echipe, dacă este cazul, e bine să existe şi ca un exerciţiu de solidaritate umană astfel de lucruri.

Aţi văzut că şi la spitale din Israel personalul a venit la lucru fără să îi cheme nimeni. Să ştiţi că şi la noi s-a întâmplat la fel, când s-a întâmplat la Crevedia” a declarat Alexandru Rafila, luni seară, la Medika Tv.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În contextul stării de război, și-au exprimat disponibilitatea de sprijin în Israel, inclusiv asociații profesionale ale medicilor. Alexandru Rafila a dat exemplu Societatea Română de ATI, care este pregătită să participe la constituirea de echipe medicale. 

De asemenea, ministrul a declarat că ajutorul constând în personal medical va fi trimis ,,numai la cererea statului Israel”.

Ministerul român al Sănătății a lansat o campanie de donare de sânge pentru victimele din Israel

În ceea ce privește victimele atacurilor din Israel, Ministerul Sănătății din România a lansat o campanie de donare de sânge.

De luni până vineri, între orele 07:30 și 17:00, donațiile de sânge se pot face la centrele special deschise în acest scop.

Unde se poate dona sânge?

Românii pot dona sânge în următoarele centre: AICI

”Ajută Israelul! Fii VOLUNTAR în echipele de asistenţă medicală! Urmare a atacurilor teroriste din Israel soldate cu numeroase victime, Ministerul Sănătăţii a lansat un apel către personalul medical care doreşte sa se

înscrie ca voluntar pentru tratarea răniţilor şi completarea echipelor medicale, în funcţie de eventuale solicitări ale părţii israeliene” , este anunţul de luni al Ministerului Sănătăţii.

Cei care doresc să devină voluntari în echipe de asistență medicală (medicii și asistenții medicali), trebuie să completeze un formular.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si