Close sidebar
Close sidebar

Peste un milion de romani sufera de aceasta boala, insa 9 din 10 nici nu stiu ca o au

Aproximativ un milion de romani sufera de insuficienta cardiaca, o boala cronica grava, în care inima nu poate pompa o cantitate suficientă de sânge spre organe pentru a susţine funcţionarea acestora.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit studiilor citate de zf.ro, 9 din 10 persoane care sufera de aceasta boala nu stiu ca au acest diagnostic.

Cauzele care duc la insuficienta cardiaca sunt: infarctul miocardic şi alte tipuri de boli coronariene, hipertensiunea arterială, boli ale valvelor inimii şi malformaţiile congenitate cardiace. Aceasta boala este prima cauza de internare in spitalele din Romania, iar rata de supravietuire este mai mica decat in multe forme de cancer.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

O mai bună informare a pacienţilor pentru conştientizarea implicaţiilor medicale şi non-medicale ale bolii ar îmbunătăţi calitatea vieţii acestora, insa educatia pacientilor si asistenta psihologice sunt insuficient acoperite de sistemul de sanatate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI