Un pește-vampir a fost descoperit pe o plajă din Texel de un biolog marin. Spacia datează de aproximativ 400 de milioane de ani. A fost văzută ultima dată pe insulă în 2017.

Acesta datează de peste 400 de milioane de ani

„Întotdeauna mă uit foarte atent când conduc pe plajă pentru alte descoperiri interesante și am văzut un pește mare, asemănător anghilei, întins pe malul apei când treceam.

Citește și: Un păianjen roșu gigant a fost descoperit de către oamenii de știință. Acesta ar putea ataca oamenii

Am știut imediat că este o lampredă de mare, sunt pești incredibili. Seamănă cu anghila, dar este un pește fără fălci, au o gură ca un disc plină de dinți. Nu am găsit niciodată unul pe plajă. Sunt pești uimitori, cu aspect aproape extraterestru, cu un stil de viață la fel de uimitor”, a spus un biolog, potrivit tabloidului britanic Mirror.

Acesta a mai adăugat că odată capturați, acești pești nu supraviețuiesc.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Cadavrul unui bărbat, un crocodil și peste 200 de șerpi au fost descoperiți într-o casă

„Este un pește mai rar decăt credeam. Nu aveam habar că este aceeași lampredă de mare ca cea găsită pe plaja Texel din 2017. Este o specie rară pentru că se luptă cu utilizarea umană a apei. Digurile, precum și lipsa râurilor libere fac dificilă migrarea și reproducerea acestor animale”, a

încheiat biologul Jarco Havermans.

Un păianjen roșu gigant a fost descoperit de către oamenii de știință. Acesta ar putea ataca oamenii

Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de păianjen în Australia. Acesta ar putea ataca oamenii dacă intră în contact cu aceștia.

Păianjenul roșu, rar și uriaș se ascunde sub pământ, acolo unde își construiește vizuini cu trapă la intrare. Arahnologul Michael Rix a spus că mucșătura acestuia ar putea provoca durere.

Citește și:  Alertă la o păstrăvărie din Sibiu: autoritățile au confirmat un focar de septicemie hemoragică

„Ei au aparate de venin în colți, dar niciunul dintre păianjenii australieni din acest grup nu este cunoscut ca având veninin periculos”,  a precizat Rix. Această specie ar putea trăi până la 20 de ani în sălbăticie.
Acest păianjen a fost descoperit în apropierea orașelor australiene Eidsvold și Monto.

Citește și:  VIDEO. Pantera cu piele de șarpe, virală pe internet. Adevărul despre „cea mai rară specie de feline de pe Pământ”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si