Close sidebar
Close sidebar

Pesti toxici. Care sunt sortimentele cu cel mai mult mercur si plumb

Specialistii in nutritie si siguranta alimentelor au luat in vizor doua tipuri de peste despre care spun ca nu ar trebui sa le mai consumam in exces. Este vorba despre somon si pangasius.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Desi somonul este un peste care face parte din categoria de lux a alimentelor, specialistii spun ca cel ce se gaseste pe piata din Romania, in general, este cel de cultura care este hranit artificial. "In ceneral, ceea ce avem noi pe piata este peste de cultura. Somonul de cultura este hranit artificial, de asta este si mai gras. Beneficiul de Omega 3 obtinut din somon isi pierde practic din valoare", sustine nutritionistul Lygia Alexandrescu, noteaza cei de la doctorulzilei.ro.

Pretul mai ridicat al unui produs nu garanteaza deloc faptul ca este un produs sanatos.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Un american va fi executat marți deși chiar cei care l-au acuzat de crimă susțin acum că este nevinovat- antena3.ro

Specialistii spun ca pestii crescuti artificial traiesc intr-un bazin de tipul unei cazi, iar pe fundul acestei vazi apa este plina de reziduuri.

Pangasiusul este un peste care "este crescut in apre reziduale cu cantitati foarte mari de toxine. Practic nu are niciun fel de beneficii cu potential", este concluzia specialistului in nutritie.

Pentru consum, se recoamnda pestele local ca novacul, crapul, salaul sau scrumbia de Dunare. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI