Cunoscut drept Dr Menci, celebrul specialist nutritionist, suporta extrem de greu regimul de detentie, fiind cardiac.

In primavara anului trecut, Mencinicopschi i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis o cerere de gratiere, in dosar fiind incluse documente medicale care aratau ca acesta sufera de mai multe afectiuni grave. Presedintele a refuzat insa sa semneze cererea de gratiere. Acum, mai multi admiratori si apropiati ai specialistului, autor a numeroase carti despre alimentatia sanatoasa, au deschis o petitie online, in care ii cer presedintelui gratierea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Petitia care se numeste “Eliberarea Profesorului Dr Gheorghe Mencinicopschi din puscarie”, a fost initiata pe 11 iunie, dar are deja aproape 1.400 de semnaturi si se spera ca in scurt timp sa se ajunga la 2.000, pentru a putea fi depusa la Cotroceni.

Intre timp, dr. Menci isi continua activitatea de cercetare in puscarie. El a scris mai multe carti in aceasta perioada, iar trei dintre ele au fost deja publicate.

Este unul dintre putinii detinuti care cu asta se ocupa si in libertate, pentru ca Mencinicopshi a publicat pana acum zeci de carti, si totusi se teme ca activitatea sa nu va fi luata in seama pentru eliberarea mai devreme. “Il simt obosit pe tata. Cred ca s-a grabit sa scrie cartile si asta l-a epuizat. Poate si pentru ca toti scriu – este un fel de moda-, tata se teme ca nu va mai avea voie sa scrie carti.
Se teme ca va fi stigmatizat ca incearca sa-si reduca pedeapsa. Nu are siguranta ca munca lui ii va aduce reducerea pedepsei. Ar fi scris aceste carti si daca era in libertate, insa, in contextul actual, si-ar dori sa-i fie luate in considerare cartile si sa-i fie redusa pedeapsa. Cartile sunt viata lui. Intotdeauna ne cere sa-i aducem carti. Lucreaza mult, citeste enorm si scrie. De acasa avem voie sa-i ducem doar hartie. Pixurile este obligat sa si le cumpere din penitenciar”
, povestea fiica profesorului in urma cu ceva timp.

Familia profesorului mai are o spaima: caldurile care vor urma. Cardiac fiind, Mencinicopschi suporta foarte greu temperaturile extrem de ridicate din celulele de la Rahova, acolo unde este detinut. In vara anului trecut, a ajuns la spital dupa o criza cardiaca provocata de caldura sufocanta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si